Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

«Κλειδί» η απόφαση του Λ. Παπαδήμου
Όλα τα σενάρια του ανασχηματισμούΈντονη είναι η φημολογία για το ποιος αναλαμβάνει τι στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου και το οποίο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα είναι πιο ευέλικτο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει ...
Αντιπρόεδρος και «Τσάρος της Οικονομίας», εκτός και αν τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος δεχτεί τη θέση του «Τσάρου», κάτι που εκκρεμεί ακόμα.

Ο Αντρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Ασφαλίσεων με δύο αναπληρωτές, τον Ηλία Μόσιαλο και το Γιώργο Κουτρουμάνη στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρεται και το Αθλητισμού που φεύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας, ώστε να αποκτήσει πιο επιτελικό ρόλο και να βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ότι αναλαμβάνει και κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη θέση του Γιώργου Πεταλωτή.

Τη θέση του στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει και στη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γiάννης Ραγκούσης παραμένει αμετακίνητος υπουργός Εσωτερικών, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, καθώς και ο Δημήτρης Ρέππας. Άλλες πληροφορίες θέλουν το κ. Ρέππα να μετακινείται αναβαθμισμένος στο Μαξίμου.

Όπως ακούγεται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται ή στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Εθνικής Άμυνας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετακινείται στο Οικονομίας ή Οικονομικών, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει αποφασιστεί το «σπάσιμο» του υπουργείου.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον κ. Δρούτσα, το Θεόδωρο Πάγκαλο και την Τίνα Μπιρμπίλη.
Νewsbeast.gr