Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ


Συνάντηση με τοπικούς φορείς είχε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να εξετάσει θέματα της αρμοδιότητας του. Στη συνάντηση δεν προσήλθαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Κέρκυρας.
Στον κ. Διαμαντίδη τέθηκαν μεταξύ άλλων η ανάγκη αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και των Παξών με την Κέρκυρας, ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενίσχυσης της κρουαζιέρας, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς ενώ με έμφαση τέθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη ...
...δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αφού η Κέρκυρα διαθέτει 30 ορφανά μικρά λιμάνια και καταφύγια που εξυπηρετούν τις ανάγκες τουρισμού, αλιείας και ακτοπλοϊας.
Ο Υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων δήλωσε ότι έως ότου ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, τα μικρά λιμάνια θα υπαχθούν στον ΟΛΚΕ ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζουν. Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το διπλό εισιτήριο προς τους Παξούς, ανέφερε ότι θα υπάρξει εθνική χωροταξική κατανομή των ιχθυοκαλλιεργειών, γεγονός που κατά τη γνώμη του θα οδηγήσει στην απομάκρυνση των επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα στην Κασσιώπη.  Ως προς τα μεγάλα έργα στο λιμάνι και τη Σπηλιά ανέφερε ότι εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας αλλά ο ίδιος θα εξετάσει τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρούν.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο κ. Διαμαντίδης όσο και η κα Γκερέκου, άσκησαν κριτική στην Περιφέρεια και το Δήμο Κέρκυρας για την απουσία εκπροσώπου τους στη συνάντηση.
Εν τω μεταξύ, να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα πριν από την ανάληψη κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας ζήτησαν οι αιρετοί των Περιφερειών από τον Υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη σε συνάντηση που είχαν μαζί του χθες στο υπουργείο. Επίσης, ζήτησαν από τον Υπουργό, μέχρι να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, να δημιουργηθεί ένα άτυπο συντονιστικό όργανο, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών.
ert.gr