Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Γερμανική εφημερίδα μας παρομοιάζει με τους ΝΑΖΙ που διασύρουν την Ευρώπη.

 Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία των Αγανακτισμένων με τον αγκυλωτό σταυρό στη σημαία της Ε.Ε.

- Αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος έβρισε χυδαία τους γερμανούς βουλευτές
- Bild: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μας απείλησε ότι η Γερμανία θα πάθει ότι στον Β Παγκόσμιο στη Κρήτη
- Η φωτογραφία φέρεται να είναι του πρακτορείου Associated Press
Γερμανικά μέσα προβάλουν πλακάτ από τη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φέρει στο κέντρο τον αγκυλωτό σταυρό.

Φωτογραφία με το συγκεκριμένο πλακάτ, χωρίς όμως συγκεκριμένο σχολιασμό, συνοδεύει ρεπορτάζ για την κρίση στην Ελλάδα που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό "Der Spiegel". Το θέμα προβάλλει η εφημερίδα Bild στη σημερινή της έκδοση και στο σχετικό δημοσίευμα γράφει ότι ...

..."με τον αγκυλωτό σταυρό οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ".

Η φωτογραφία παντως αυτή δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο και η εφημερίδα δηλώνει πως είναι προϊόν του πρακτορείου Associated Press.

Στην ιστοσελίδα η "Bild Online" κάνει λόγο και για "ένα νέο σκάνδαλο" που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: "Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη".

Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ "ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση", η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" της 19ης Μαΐου.

Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε "θρασύτητα" και πρόσθεσε ότι "ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι". Η συζήτηση ήταν "φιλική και εποικοδομητική", δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.

Νewsit.gr