Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

KEΡΚΥΡA:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα γίνει,  η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σκλαβούνου με τίτλο «Ο άγνωστος Καποδίστριας».
Η  εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 180 χρόνια από το θάνατο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και θα φιλοξενηθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στις 7.30 το απόγευμα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι  πανεπιστημιακοί  Γεώργιος Δονάτος, Χαράλαμπος Μπαμπούνης και Θεοδόσης Πυλαρινός,και ο διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλόλογος πατέρας Θεμιστοκλής Μουρτζιανός. Θα προεδρεύσει ο γιατρός Σπύρος Σαββανής.
•    Η Ομάδα Παρατήρησης της  Αστρονομικής  Εταιρείας διοργανώνει παρατήρηση και φωτογράφηση του φαινομένου ολικής έκλειψης της Σελήνης,  που είναι ορατή και από ...

την Κέρκυρα. Η έκλειψη θα γίνει αύριο,  θα  ξεκινήσει με την ανατολή της Σελήνης στις  8.50 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τη 1.00 τα ξημερώματα.  Η παρατήρηση θα γίνει στο Ακταίον της Άνω Πλατείας και θα υπάρχουν τηλεσκόπια για την ελεύθερη παρατήρηση της έκλειψης, ενώ μέλη της Ομάδας Παρατήρησης θα ενημερώνουν για το φαινόμενο με προβολή σχετικών διαφανειών.
•    Στον Ambelona - Corfu αύριο από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ (5:30μμ – 9:30μμ) θα γίνει  το εργαστήριο “trash art”, για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα  υλικά με συγκεκριμένες καλλιτεχνικές τεχνικές. 
•    Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Κέρκυρας θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του στις Αλυκές Λευκίμμης, στις 16-17-18 Ιουνίου τριήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα: «Δια Βίου Μάθηση, Τυπική Εκπαίδευση και Τοπικές Κοινωνίες».
•    Η Καθολική Αρχιεπισκοπή και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών διοργανώνουν αύριο στις 21:00, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό «Ντόμο» συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με έργα θρησκευτικής μουσικής και ως κύριο έργο την Λειτουργία της Στέψης του Mozart.
σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ