Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Γενική απεργία σήμερα
Σε γενική απεργία προχωρούν  ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Εργατικό κέντρο και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο ενώ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 στην πλατεία Σαρόκου.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του εργατικού κέντρου επισημαίνει ότι ...

οι εργαζόμενοι πνίγονται από την αγανάκτηση βλέποντας να τους αφαιρούνται οι εντελώς απαραίτητοι πόροι για να ζήσουν αξιοπρεπώς, βλέποντας να τους υποχρεώνουν να πληρώσουν την κρίση ενώ προκλητικά παραβλέπεται η οργιάζουσα φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίο και ο πλουτισμός του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

«Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και σημειώνεται πως «τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση  τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία».
Στην αυριανή  κινητοποίηση θα συμμετάσχει και το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας. Ο Γραμματέας του, Χριστόδουλος Προσαλέντης, επισημαίνει ότι πέραν των γενικών αιτημάτων υπάρχουν και άλλα τοπικής σημασίας θέματα που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα καθώς και στην ίδια την ασφάλεια πλοίων και επιβατών.
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στο Σαρόκο απευθύνει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προκρούστη των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού.
Επίσης η  Γραμματεία ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Κέρκυρας, στην γενική απεργία. Επισημαίνει ότι πρέπει το εργατικό κίνημα και ο λαός να αγωνιστούν και να αντισταθούν ώστε, οι υδάτινοι πόροι και τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΥΑ, να μην γίνουν  βορά των μονοπωλιακών οικονομικών-κερδοσκοπικών ομίλων.  Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Παράλληλα με κοινό ψήφισμά τους, τα Δ.Σ. των συλλόγων εργαζομένων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας αναφέρονται στην σημερινή πολιτική για την υγεία η οποία, όπως επισημαίνουν, πλήττεται σοβαρά από το μνημόνιο και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη αυριανή κινητοποίηση.
σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ