Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ

Ενδεχόμενο κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία εξετάζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα. Εξετάζεται είτε αποπομπή είτε μείωση επιχορήγησης εξαιτίας της άρνησής του να στηρίξει το πακέτο περικοπών.
Σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξαιτίας της στάσης του Αντώνη Σαμαρά για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
"Στο 'ΕΛΚ' γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι...

...σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο 

η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται", γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ) με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι "μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο 'ΕΛΚ' κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική.
Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη".
Η "SZ" σημειώνει ότι "το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση 'Ελλάδα' μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί.
Επί πολλές ώρες, όπως σημειώνεται, οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. “Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος, λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει", τονίζεται.
News247.gr