Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


 Εγκαινιάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης 
Την Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (κοντά στη Μητρόπολη).
Το Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν σε οικογένειες είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, μακαρόνια, λάδι όσπρια, ζάχαρη, παιδικό γάλα, φρυγανιές, κονσέρβες, χαρτοπετσέτες, χαρτί, πράσινο σαπούνι και απορρυπαντικά.

 Οκτώ νέοι γιατροί στο νοσοκομείο

Τα ονόματα των 8 ιατρών που προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με σύμβαση επικουρικού για ένα χρόνο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας αναρτώντας τη σχετική απόφαση στην ηλεκτρονική σελίδα του συστήματος  Διαύγεια.
Καλύπτονται θέσεις ακτινολόγου, ιατροδικαστή, καρδιολόγου, γυναικολόγου, νευροχειρούργου, πνευμονολόγου και ωτορινολαρυγγολόγου και παρατείνεται η θητεία του επικουρικού χειρούργου. Επίσης, μία ιατρός με αντίστοιχη σύμβαση προσλαμβάνεται στο Ψυχιατρείο.
Βλάβη στο "Νηρέας"
Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του παρουσίασε χθες,  λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ, το   πλοίο «Νηρέας», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα με 47 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, που προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.
Από το Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
Συλλήψεις για κλοπές και βιασμό


Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, δύο Έλληνες, ηλικίας 25 και 34
Σύλληψη,syllipsi ετών, κατηγορούμενοι  για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, οι δράστες μπήκαν σε ανασφάλιστο κτίριο- oοικοδομή, στην πόλη της Κέρκυρας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν έναν μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος. Έγιναν  αντιληπτοί από τον παθόντα ο οποίος ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης Κέρκυρας. 
Συνελήφθη στη Λευκίμμη, άνδρας ηλικίας 48 ετών, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία. Ο δράστης, μαζί με άλλους δύο Κερκυραίους, ηλικίας 33 και 53 ετών, αφαίρεσαν από σπίτι στους Περουλάδες  χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Επίσης, συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου στον Κάβο ένας αλλοδαπός 21 ετών με την κατηγορία του βιασμού. Ο συλληφθείς καταγγέλθηκε από αλλοδαπή, 20 ετών, η οποία διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής.
ert.gr