Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΤΡΟΙΚΑ

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

250.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρέθηκαν στο Σύνταγμα
- Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχιακές πόλεις

Δεν γέμισε ασφυκτικά μόνο το Σύνταγμα. Γέμισε όλο το κέντρο της Αθήνας. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Όθωνος, Γεωργίου Α', Ερμού, 
Μητροπόλεως πλημμύρισαν από κόσμο. Από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Ομόνοια ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο ποτάμι. Οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στο κέντρο υπολογίζονται σε περισσότερους από ...
...250.000 ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη μεταπολίτευση και μετά. Το πλήθος ήταν τόσο πυκνό που για να διασχίσει κάποιος την πλατεία Συντάγματος από την Όθωνος μέχρι τη Γεωργίου χρειαζόταν περίπου 30 λεπτά.
Δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι όλων των ηλικιών έφτασαν από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια για να δώσουν το "παρών" στην ογκωδέστατη ειρηνική διαμαρτυρία.
Κάποιοι από αυτούς κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δήλωσαν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. 
Τα συνθήματα "κλέφτες, κλέφτες" και "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω" ακούστηκαν και πάλι πολύ δυνατά. Οι Αγανακτισμένοι ήταν για άλλη μια φορά εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες και κατσαρόλες ενώ κρατούσαν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.
Αργά το βράδυ ένας ιερέας επέλεξε τον δικό του τρόπο για να δείξει την αγανάκτησή του. Κατέβηκε στην Αμαλίας με τη "γουρούνα" του και έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.
Ακόμα και τα στενά πλημμύρισαν με κόσμο.
 Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φώναξαν δυνατά γι' αυτό. Και κρατούσαν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες...
Οι Ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων το 'παν και το 'καναν. Ήρθαν στην Αθήνα
Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση στη Β. Σοφίας μεταξύ κάποιων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές 
διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν από το μπλόκο των ΜΑΤ επί της λεωφόρου. Η αστυνομία τους απώθησε με περιορισμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται  ότι η αστυνομία έκλεισε όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει εκνευρισμό στον κόσμο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει το Σύνταγμα.

Το απόγευμα 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά από τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί από τον κόσμο με χειροκροτήματα.
Λίγο πριν από τις 19.30 ένας διαδηλωτής ένιωσε δυσφορία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.
Ενώθηκαν υπό το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς»Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο ισχυρή από τις προηγούμενες φορές ενώ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της
 
γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".

Δεν είναι μόνο όμως η Αθήνα που συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Αγανακτισμένοι. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Kέιμενα:newsit.gr
Φωτο:newsbeast.gr

Enhanced by Zemanta