Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ;

Ο Λουκάς Παπαδήμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι πιθανότατα ο νέος υπουργός Οικονομικών 
Ο Λουκάς Παπαδήμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι πιθανότατα ο νέος υπουργός Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχωρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Τα ονόμα
τα των νέων κυβερνητικών στελεχών θα ....
ανακοινωθούν σήμερα και ο κ. Παπαδήμος θεωρείται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο επικρατέστερος για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να αναθέσει βοηθητικό ρόλο «κλειδί» στο οικονομικό επιτελείο,  στον μέχρι τώρα σύμβουλό του επί θεμάτων αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πρώην αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Forthnet,  Παντελή Τζωρτζάκη.
Επίσης, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί η βουλευτής Έλενα Παναρίτη.
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου λέγεται ότι θα είναι παρών και στο νέο κυβερνητικό σχήμα .
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τον τοποθετήσει είτε στο υπό σύσταση υπουργείο Αποκρατικοποιήσεων είτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Εντός κυβερνήσεως θα παραμείνει και ο Γιώργος Πεταλωτής. Ωστόσο θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν ή ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ή ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, για τον οποίο υπάρχουν και σκέψεις για αξιοποίησή του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο σημερινός υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είναι πιθανό να τοποθετηθεί στο υπουργείο Μεταφορών ή ακόμα και στο Εξωτερικών.
Οι πληροφορίες, αφήνουν εκτός της νέας κυβέρνησης τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τη νυν υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Τίνα Μπιρμπίλη.
Επίσης, δεν αποκλείεται να υπουργοποιηθούν οι Θανάσης Οικονόμου, Δημήτρης Καρύδης, Λίτσα Κουρουπάκη και Βασίλης Γιουματζίδης.
 
Νewsbomb.gr