Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Στέφανος Γκίκας: «Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα. Οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει  να επαναπατριστούν, είτε οικειοθελώς, είτε με άλλο τρόπο.»

 Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας επί τη ευκαιρία της συνεδρίασης, στην Κέρκυρα, της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κέρκυρα, μας δίνει την ευκαιρία να ...

...αναδείξουμε στους Ευρωπαίους, το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που ταλανίζει τη χώρα μας και βεβαίως τη Κέρκυρα.  Δυστυχώς η Ελλάδα, έχει καταντήσει «αποθήκη λαθρομεταναστών», για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του αρμόδιου υπουργού, κ. Παπουτσή, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει μια - διαχρονική αν θέλετε – σθεναρή και αποφασιστική πολιτική αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης. Η κυβέρνηση όμως, έχει τεράστια ευθύνη για την σημερινή τραγική κατάσταση, που όλοι βιώνουμε. Τα προβλήματα της ασφάλειας του πολίτη έχουν πολλαπλασιαστεί - πάρτε για παράδειγμα εδώ στην Κέρκυρα –ολόκληρες συνοικίες επαναστατούν και κινητοποιούνται, όπως το Μαντούκι, και λένε «φτάνει πια».

Πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες και εν πάση περιπτώσει, μόνον αυτοί που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής, μπορεί να παραμείνουν. Όλοι οι άλλοι θα πρέπει  να επαναπατριστούν, είτε οικειοθελώς, είτε με άλλο τρόπο. Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να ενσκήψει στο πρόβλημα, να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για την φύλαξη των συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων, να πιέσει την Τουρκία να τιμήσει τις υπογραφές της και να μην κάνει τα «στραβά μάτια» αφήνοντας στρατιές λαθρομεταναστών να οδηγούνται από Τούρκους δουλεμπόρους στην Ελλάδα και επιτέλους να αναθεωρηθεί η περιβόητη Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» σύμφωνα με την οποία, υπεύθυνη για τους παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη είναι η χώρα εισόδου, δηλαδή στο συντριπτικό ποσοστό η Ελλάδα, γεγονός κατάφορα άδικο.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων «Προστασίας του Πολίτη» και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κυρίως, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της λαθραίας εισόδου μεταναστών σε όλο το μήκος των συνόρων.

Οι εποχές κρίσεως που ζούμε, δεν επιτρέπουν επανάπαυση. Η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών, η αύξηση των ελέγχων, η θωράκιση των συνόρων και η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων πολιτών και άρα υποχρέωση και καθήκον της Ελληνικής κυβέρνησης. Ας το κάνει λοιπόν!»
                                                                                          Nikola Souris