Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

"ΕΚΛΕΙΣΕ "...ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ...


ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση «έκλεισε» στις 31 Δεκεμβρίου, απόγευμα παραμονής Πρωτοχρονιάς, το «Μακεδονία Παλάς», ενώ οι 120 εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ενημέρωση από τη διοίκηση του ΙΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης, για το μέλλον της ξενοδοχειακής μονάδας.
Τα παραπάνω δήλωσαν εργαζόμενοι του «Μακεδονία Παλάς» σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής. Στη συνέντευξη καταγγέλθηκε η κίνηση του προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο οποίος ...
...μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λαζαρίδη στις 27 Δεκεμβρίου καλούσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση με την οποία παραιτούνται από την όποια απαίτηση κατά της εταιρίας που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος το ξενοδοχείο, για την πληρωμή αποζημίωσης - απόλυσης, αποζημίωσης αδείας του 2013 και αποζημίωσης επιδόματος αδείας 2013. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι υπέγραψαν τη συγκεκριμένη δήλωση ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου και θα εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Στη συνέντευξη εκφράστηκε έντονη κριτική για τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία καθυστέρησε τις διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού για μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να προχωρά σε ένα διαγωνισμό για προσωρινή μίσθωση 1 έτους και ελάχιστο μίσθωμα 50.000 ευρώ το μήνα. Τέλος εκφράστηκε η υπόνοια ότι πρόθεση του ΙΚΑ είναι η πώληση αυτού του πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου.

WWW.EXPRES.GR