Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΟΤΑΒΑ



Είχε ασπαστεί τον Ισλαμισμό
O 32χρονος Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λαβάλ και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ζούσε στο Μοντρεάλ είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στο κοινοβούλο της Οτάβα.

Αυτός είναι ο μακελάρης της Οτάβα - Είχε ασπαστεί τον ΙσλαμισμόΕίχε ασπαστεί τον Ισλαμισμό και είχε χαρακτηριστεί «ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου και του είχαν αφαιρέσει το διαβατήριο. Την φωτογραφία του ανάρτησε σε λογαριασμό του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζοντας ότι ...

...αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Μνημείο Πεσόντων και ήταν μαχητής της οργάνωσης. Σύμφωνα με το καναδικό δίκτυο CBC ο Μπιμπό είχε ποινικό μητρώο στην Οτάβα και στην British Columbia. Δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το CBC δείχνουν ότι ο Μπιμπό είχε κριθεί ένοχος για κατοχή ναρκωτικών και ληστεία.
Ο Καναδός που γεννήθηκε το 1982 συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών το 2004 και είχε εκτείσει ποινή φυλάκισης 60 ημερών. Το 2011 συνελήφθη και πάλι μετά από μια ληστεία στο Βανκούβερ. Το 2004 ο Μπιμπό ζούσε στο Μοντρεάλ στην περιοχή Βιλεράι. Οι γείτονες λένε ότι ο Μπιμπό είχε φύγει από την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Η μητέρα του, σύμφωνα με το Radio-Canada εξακολουθεί να ζει στο Μόντρεαλ και μάλιστα εργάζεται για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο Ζεχάφ Μπιμπό μεγάλωσε στο Λαβάλ, βόρεια του Μοντρεάλ. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο "τρομοκρατικές" επιθέσεις των τελευταίων ωρών όπου σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες ανέφερε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματός του προς το έθνος την Τετάρτη.
Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. «Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί» είπε ο Χάρπερ.
«Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας - και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά» είπε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.
Η αστυνομία στην Οτάβα του Καναδά ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ( τοπική ώρα) ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας. Ο αποκλεισμός επιβλήθηκε μετά από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο όπου σκοτώθηκε ένας ένοπλος όπως επίσης και ένας καναδός στρατιώτης της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο των Πεσόντων.
«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.
 Πηγη imerisia.gr