Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Αυτοί είναι οι τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Αυτοί είναι οι τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο
Μία νέα τραγωδία βυθίζει στο πένθος τη χώρα μας λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την πολύνεκρη καραμπόλα. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένας Υπολοχαγός του Πεζικού τραυματίστηκε σοβαρά. Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα τρία άτομα. Πρόκειται για τους Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γεώργιος Οργανίδης ηλικίας 33 ετών, τον επίσης λοχία Αναστάσιο Μετζάλα ηλικίας 34 ετών καθώς και τον δεκανέα (ΠΝ) Φώτη Ανδρικόπουλο ηλικίας 19 ετών. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Βακάλης 30 ετών και έχει διακομισθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Αυτοί είναι οι τρεις οπλίτες που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο
O λοχίας Α. Μετζάλας ήταν κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών.mezalas
Ο λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης ήταν κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.orfanidhs
Τέλος, ο οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος είχε καταγωγή από την Αχαΐα, και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου.12
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 13:30 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολών Γλαφυρών Βόλου όταν ένας σωλήνας όλμου εξερράγη στο πεδίο βολής τραυματίζοντας θανάσιμα τους τρεις οπλίτες τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον 30χρονο Υπολοχαγό ο οποίος νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στο Αχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Η κατάσταση του Υπολοχαγού είναι σε σταθερή κατάσταση σύμφωνα με το e-volos.gr.
Στις 16:00 περίπου το απόγευμα έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας δύο ιατροδικαστές προκειμένου να κάνουν τον πρώτο έλεγχο στις σορούς των οπλιτών.
Στο σημείο μετέβησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς οι οποίοι προέβησαν σε δηλώσεις.
Δείτε το βίντεο από το magnesianews.gr


 Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας ενώ έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.
Αβραμόπουλος: Είμαστε κοντά στις οικογένειες των τριών παλικαριών
AVRAMOPOULOS
Συντετριμμένος για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος.
«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος κατ΄την ομιλία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».
Υπήρξε αστοχία υλικού
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Newsbomb.gr το τραγικό ατύχημα προκλήθηκε από αστοχία υλικού. Όπως σημειώνουν, πιθανότατα υπήρξε εμπλοκή στη σωλήνα του όλμου με αποτέλεσμα αυτή να διαρραγεί και το βλήμα να σκάσει παρασύροντας στο θάνατο τους τρεις οπλίτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχει ελλιπής συντήρηση στους όλμους όπως π.χ. σκουριασμένοι σωλήνες.
Βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία στο πεδίο βολής από το Astratv


Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος: «Να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά»
Να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με αφορμή το τραγικό γεγονός των τριών νεκρών, ζητά το Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος- Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.
Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμοπουλου, επανέφερε την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του «θεαθήναι», για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας, χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος και τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών και στελεχών. Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματισμένους συναδέλφους από τα πεδία βολής.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων, δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Φτάνει πιο ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται ηθικά και υλικά με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων».
Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο άτυχος 19χρονος
Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ένας εκ των τριών οπλιτών που σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο.
Πρόκειται για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο που η είδηση του θανάτου του «έσπειρε» τη θλίψη στην οικογένεια του αλλά και στην τοπική κοινωνία, αναφέρει το patrastimes.gr.

Πηγη Newsbomb.gr