Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ !!!



          ...ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις !!! 



Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης που άρχισαν σήμερα με αρχιερατική λειτουργία και λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, καθώς και της εικόνας της Παναγίας της Τρυφώτισσας μετείχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

«Σήμερα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εκτός από τον θρησκευτικό τους χαρακτήρα, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν και...


... ιστορική σημασία, καθώς μας θυμίζουν τις μάχες που δόθηκαν πριν από εμάς για εμάς και αυτά που πρέπει να κάνουμε για τον εαυτό μας και για τις επόμενες γενιές Χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και αποφασισμένοι», δήλωσε ο κ. Ορφανός

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ Ορφανός θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί αύριο στις 11 πμ στο ναό του Αγίου Δημητρίου και στις 27 Οκτωβρίου στη μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Τσιμισκή. Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου ο κ.Ορφανός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης θα παρευρεθεί στην παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

 Πηγη .stoxos.gr