Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗ....

Φοβούνται πως η  κηδεία Ντερτιλή θα εξελιχθεί σε ακροδεξιό συλλαλητήριο...

Φωτογραφία για Φοβούνται... την κηδεία Ντερτιλή...Η κηδεία του «σκληρού» της Χούντας, Νικόλαου Ντερτιλή, που εξέπνευσε σε ηλικία 92 ετών από παθολογικά αίτια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, αφού υπάρχουν φόβοι πως θα εξελιχθεί σε … ακροδεξιό συλλαλητήριο, με την Χρυσή Αυγή και άλλους εθνικιστικούς σχηματισμούς, να δίνουν δυναμικό παρών. Αδιευκρίνιστη παραμένουν, έως αυτή την ώρα, σε ποιόν ναό θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και σε ποιο νεκροταφείο θα ταφεί, ο έως πρότινος τελευταίος έγκλειστος των Απριλιανών στον Κορυδαλλό.

 Μιλώντας στο protothema.gr ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, έκανε λόγο για .

..
...πιέσεις που ασκούνται, προκειμένου να μην ταφεί ο Ντερτιλής στο Α' Νεκροταφείο, ώστε να μην εξελιχθεί σε συγκέντρωση και «λαϊκό προσκύνημα», όπως είχε συμβεί το 1999 στην κηδεία του Γεώργιου Παπαδόπουλου.


Μάλιστα ο  εκδότης, δηλώνει πώς παραχωρεί τον ιδιόκτητο τάφο της οικογένειας του.

«Επειδή κάποιοι όπως πληροφορήθηκα επικαλούνται την έλλειψη χώρου στο Α' Νεκροταφείο, εγώ προσωπικά παραχωρώ τον Οικογενειακό Τάφο που διαθέτω, προκειμένου να ταφεί ο εκλιπών στο Α' Νεκροταφείο, εφόσον το επιθυμεί η σύζυγος του.

 Όπως συνέβη και το 1999 που επιχειρηματίας είχε διαθέσει ιδιόκτητο τάφο όπου και ετάφη ο Γεώργιος Παπαδόπουλος», δήλωσε ο ίδιος, θεωρώντας βέβαιο πως όπου και αν ταφεί ο Ντερτιλής, η κηδεία του θα εξελιχθεί σε ακροδεξιό συλλαλητήριο των νοσταλγών της Χούντας και όχι μόνο.

 Ο Νικόλαος Ντερτιλής, διακομίστηκε στις 6/12/2012 στον «Ερυθρό Σταυρό», με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 62 ετών, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

 «Θα πεθάνω ως Στρατιώτης και Επαναστάτης» 

 Ο Ντερτιλής, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

 Έως τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ο μοναδικός από τους «απριλιανούς» παρέμεινε έγκλειστος στην ΣΤ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, για 36 χρόνια, αφού εμφανιζόταν πεισματικά αντίθετος, στο ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Σε ιδιόχειρη επιστολή που είχε παραδώσει το 2012 στο ΘΕΜΑ, υποστήριζε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον: «αιτήση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «Εν περιπτώσει μη παροχής ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν μου μόνον ως Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».
Eglimatikotita