Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !


Σε θέσεις μάχης οι αγρότεςΠαρατεταγμένα λίγο πριν από τον κόμβο της Νίκαιας και επί της παλιάς Εθνικής Οδού, παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών εν αναμονή των σημερινών επαφών των εκπροσώπων τους με πολιτικούς αρχηγούς. Η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας, έχει διακόψει την κυκλοφορία στο ρεύμα από Αθήνα προς Λάρισα. Ανοιχτή παραμένει η Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Και στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενώ, έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Βοιωτίας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο...

... αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε πως η πόρτα του Υπουργείου παραμένει ανοιχτή για διάλογο και πως γίνεται προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο του εφικτού, ενώ κάλεσε τους αγρότες να μην προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα του σήμερα με μεθόδους του χθες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την έναρξη από σήμερα της χρηματοδότησης από την Πειραιώς-ΑΤΕ των μονάδων μεταποίησης ροδάκινου οπότε θα πληρωθούν και οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας. Επίσης προανήγγειλε την καταβολή 200 εκ. ευρώ υπό τη μορφή συνδεδεμένων ενισχύσεων προς τουςβαμβακοπαραγωγούς εντός του Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξη Τσίπρα, και αναμένεται να συναντηθούν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΕυάγγελο Βενιζέλο, προτού λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Δέσμευση και όχι υπόσχεση είναι ότι τα προβλήματα των αγροτών θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, για να υπάρξουν λύσεις, δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡΦώτης Κουβέλης.

Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να είναι συντονισμένος, πρέπει να υπάρξει κοινωνική συμμαχία, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματα του

ERT.GR