Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: TO KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ


Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, τη μείωση μισθών, την εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, που δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταδεικνύουν την αχαλίνωτη αγριότητα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αύξηση δεν μπορεί να αντέξει η λαϊκή οικογένεια.
Αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί δραστικά ...
...το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους ανέργους, τους μισθοσυντήρητους και να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου ο λαός να μην παγώσει.
Το ρεύμα δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει από αυτή τη βασική ανάγκη τους εργαζόμενους, τους ανέργους, ταμικρομεσαία στρώματα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανωθεί ενάντια στην πολιτική που τον καταδικάζει σε εξαθλίωση.
Καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική μέχρι την ανατροπή της και απαιτεί:
·    Να μην εφαρμοστεί στην πράξη καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
·    Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων.
·    Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.
Το ζωτικό ζήτημα της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, η παρεμπόδιση και ανατροπή των μέτρων θα κριθεί στην ανάπτυξη ταξικού πόλου συσπείρωσης, της λαϊκής συμμαχίας.
Μοναδική λύση είναι η πάλη για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα η ρήξη και η ανατροπή με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους

CORFU NEWSit