Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΦΑΝTΟΣ:ΣΙΣΕ, ΣΕΝΤΕΡΜΠΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΦ

Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog! Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κοντράρει τον Ολυμπιακό; Να μείνει ή να φύγει ο Τζιμπούρ;
Σισέ, σεντερμπακάρα και δύο χαφάρες!
Καταρχήν ο Τζιμπούρ για εμένα άμα φύγει, ούτε κλαίω, ούτε γελάω. Μπορεί να βρει και καλύτερο ο Ολυμπιακός, πιο θεαματικό, πιο γρήγορο, αρκεί να πληρώσει βέβαια. Υπάρχουν παίκτες στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να πληρώσει.
Άλλωστε ο Τζιμπούρ αν ήταν τόσο σπουδαίος παίκτης, δεν θα είχε παίξει τόσα χρόνια στις ελληνικές ομάδες, θα τον είχαν πάρει μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ακόμα και τώρα δεν διαβάζω για μεγάλες ξένες ομάδες, για κάτι τούρκικες διαβάζω. Δηλαδή θα αφήσεις τον Ολυμπιακό για να πας στην Τουρκία; Και μάλιστα στην Μπεσίκτας;
Πάμε τώρα για τον Παναθηναϊκό να πω κάποια πράγματα που θέλω. Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να φτιάξει μια ομάδα που στο επόμενο πρωτάθλημα θα έχει τη δεύτερη θέση και θα ελπίζει μήπως χτυπήσει και την πρώτη θέση, πρέπει να κάνει τώρα και το καλοκαίρι 4 κινήσεις.

Κίνηση πρώτη και απαραίτητη:

Μία σεντερφοράρα. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν πάρει τον Σισέ. Κάποιοι τον κοροϊδεύουν για την απόδοσή του σε Λάτσιο και ΚΠΡ, εγώ όχι, διότι το περίμενα να μην πάει καλά, καθώς έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι έχει ένα μειονέκτημα: Δεν έχει ντρίμπλα, δεν μπορεί να πάρει προσωπική ενέργεια, δεν ξέρει πολλή μπάλα. Σε αυτά τα πρωταθλήματα αν δεν ξέρεις μπάλα, δεν ξεχωρίζεις. Όμως στο δικό μας πρωτάθλημα που συναντά κατώτερους παίκτες, η μεγάλη του ταχύτητα, ο δυναμισμός του, η έκρηξή του και τα καλά πόδια που έχει, κάνουν τη διαφορά. Και ειδικά στον Παναθηναϊκό που πονάει πολύ μπροστά, θα είναι υπερπολύτιμος.
Επίσης, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό θέμα, είναι και η ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ένα ηγέτη. Και η ομάδα και ο κόσμος της ομάδας. Ο Σισέ έχει ψυχάρα και γουστάρει τον Παναθηναϊκό, γουστάρει στην Αθήνα, είχε δέσει εδώ, αν γυρίσει σε αυτήν τη δύσκολη εποχή θα τον λατρέψει ο κόσμος. Θα γυρίσει και ο κόσμος στο γήπεδο.

Θα είναι μια πολύ σωστή κίνηση από τον Παναθηναϊκό αυτή, αν το καταφέρει, έπειτα από πολλές γκάφες που έχει κάνει αυτή η διοίκηση. Και καλό θα είναι για το πρωτάθλημά μας να έρθει εδώ ο Σισέ ξανά, να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον, διότι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται. Δεν βλέπεται.
Κίνηση δεύτερη. Μία σεντερμπακάρα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σπουδαίο σέντερ μπακ.
Κίνηση τρίτη και τέταρτη: 2 χαφάρες. Ο ένας να είναι οργανωτής και ο άλλος κόφτης. Γρήγοροι να είναι διότι ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει βαδιστές, αργούς ή περιπατητές τεμπέληδες.
Αυτές τις 4 κινήσεις τις έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός τώρα και το καλοκαίρι. Άμα θέλει την επόμενη σεζόν να είναι αξιόμαχος και να μην παρουσιάζει τα φετινά χάλια. Ας ξεκινήσουν από τον Σισέ που θα σηκώσει όλη την ομάδα.
Ο προπονητής που έφεραν δεν ξέρω τι προπονητής είναι, όμως μου άρεσε ο τρόπος που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα: Ο άνθρωπος είπε την αλήθεια. Ήταν σοβαρός. Είπε ότι ήταν τραγικός ο Παναθηναϊκός και ότι δεν επιτρέπεται να παίζει έτσι. Είπε ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα ήταν καλύτερος και ότι από τύχη δεν σκόραρε. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες. Χωρίς παίκτες τι να κάνει ένας προπονητής, λίγα πράγματα θα μπορέσει να διορθώσει.
Συντάκης: Θέμης Σινάνογλου  από το sportdog