Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-AΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΓΚΕΡΕΚΟΥ:ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ...

…κόκκινη κάρτα στους αμφισβητίες του !

Την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για Κέρκυρα εντός του 2013 δηλώνει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε απάντησή του σε ερώτηση της Α. Γκερέκου για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος. 

Στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ αναφέρεται ότι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το...

... Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ, ενώ η ενεργοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού θα προωθηθεί με την ένταξη των προτάσεων των τοπικών φορέων που έχουν κατατεθεί.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Κέρκυρα, Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός» αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με στόχο τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της Κέρκυρας, με προϋπολογισμό 45 εκ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης την περίοδο 2012-2016. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις άξονες δράσης που αφορούν: την ανάπτυξη και βελτίωση μεταφορικών και κυρίων τουριστικών υποδομών, τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας, την ενίσχυση και την προβολή της τοπικής οικονομίας με τη δικτύωση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις και την κατάρτιση επιχειρήσεων και φορέων καθώς και την τεχνική βοήθεια.   

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου η κα Γκερέκου σημείωσε: «Τόσο η υπουργική απόφαση του Ιανουαρίου του 2012 για την έγκριση του προγράμματος όσο και η επίσημη θέση του Υπουργείου που ορίζει και την πηγή χρηματοδότησης έρχεται να αποστομώσει όσους αμφισβήτησαν την ύπαρξη του προγράμματος, υποβιβάζοντάς το σε επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να δυναμώσει και να ανανεώσει τον Τουρισμό της Κέρκυρας. Οι δικαιούχοι φορείς θα πρέπει να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Και η κερκυραϊκή κοινωνία πρέπει να μάθει ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν καταθέσει, όπως για το Κλειστό Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, ή πρόκειται να καταθέσουν».