Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΙΦΑΣ !

Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 87 ετών ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού.
Ο Σταύρος Νταϊφάς αντιμετώπιζε μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Εγινε πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου με τη δημιουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, δηλαδή το καλοκαίρι του 1979, και επί της θητείας του οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα σερί (από το 1980 έως το 1983 και ένα το 1987) και ένα κύπελλο (1981).
Επανήλθε στα διοικητικά του συλλόγου το 1992, όταν η ΠΑΕ είχε οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο και ουσιαστικά την έσωσε από τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε πτώχευση, καθώς ανέλαβε την εντολή να σχηματίσει μια αξιόπιστη διοίκηση και ήταν αυτός που το πέτυχε, οδηγώντας τον Ολυμπιακό με ομαλό τρόπο στη μεταβατική περίοδο.
Οδήγησε την ΠΑΕ στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ πριν από λίγα χρόνια βοήθησε στη μετάβαση των μετοχών του Ολυμπιακού από τον Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον πατέρα του οποίου, Μιλτιάδη, ήταν στενοί φίλοι.
Πηγή nocomments.gr