Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!

Η τεχνολογία που θα φωτίζει τα σπίτια μας και θα φορτίζει κινητά, ακόμα και αυτοκίνητα, γίνεται επιτέλους πράξη.
wireless_house
Μια από τις λύσεις της εταιρείας WiTricity που σας είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό επιτυγχάνει τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων. Τώρα η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να κάνει το ίδιο σε ολόκληρα σπίτια. iPad και τηλέφωνα θα φορτίζουν ενώ απλώς κυκλοφορούμε στα δωμάτια. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα φορτίζει, απλώς επειδή θα βρίσκεται παρκαρισμένο απ’ έξω. Η ασύρματη τηλεόραση θα είναι πραγματικά ασύρματη, θα λειτουργεί οπουδήποτε χωρίς το παραμικρό καλώδιο πάνω της. Ποτέ δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε μπαταρίες στην παιχνιδομηχανή. Ξεκινήστε τώρα να φαντάζεστε όλες τις άλλες εφαρμογές: τρυπάνια κάτω από την επιφάνεια της γης, υποβρύχια, ακόμα και πυλώνες στους αυτοκινητοδρόμους που θα παρέχουν ενέργεια στα αυτοκίνητα. Αλλά αυτά είναι το επόμενο στάδιο.
Το παρόν στάδιο είναι αυτό που η WiTricity έχει κάνει ήδη πράξη. Με τη μέθοδο του μαγνητικού συζευκτικού συντονισμού που καταργεί τα καλώδια και «μεταφέρει» ηλεκτρισμό μέσα στα δωμάτιά μας χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ή ενόχληση. «Δεν μεταφέρουμε ηλεκτρισμό», διευκρινίζει η Catie Hall, Chief Technology Officer στη WiTricity, «στην πραγματικότητα δημιουργούμε ένα μαγνητικό πεδίο στο χώρο».
Πως λειτουργεί; Ένα ειδικό πηνίο βρίσκεται τοποθετημένο στο δωμάτιο, συνδεδεμένο κανονικά στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αν σε αυτό πλησιάσουμε ένα άλλο αντίστοιχο πηνίο -που όμως είναι συνδεδεμένο με τη μπαταρία του τηλεφώνου μας- το δεύτερο πηνίο θα «συντονιστεί» και θα παράγει ηλεκτρισμό. Με άλλα λόγια, δεν μεταφέρεται ο ηλεκτρισμός, περισσότερο μεταδίδεται μια «εντολή» με την οποία παράγεται ηλεκτρισμός μέσω του μαγνητισμού.
Το είδος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι ίδιο με εκείνο των Wi-Fi router που όλοι έχουμε πια στο σπίτι μας και που έχουν αποδειχθεί εντελώς ασφαλή.
Άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας μπορεί να είναι η φόρτιση ιατρικών συσκευών που βρίσκονται εμφυτευμένες σε ασθενείς (βηματοδότες, αντλίες κ.ά). Επιπλέον, η χρήση της θα σημάνει την αλλαγή στις προτεραιότητες σχεδιασμού. Για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει ανάγκη για μπαταρίες τόσο μεγάλης χωρητικότητας και τα τηλέφωνα θα έχουν χώρο για ενσωμάτωση π.χ. περισσότερης μνήμης ή καλύτερης κάμερας, εφόσον η ενέργεια δεν θα είναι πια πρόβλημα.
Φιλοδοξία των ιδρυτών της WiTricity είναι τα παιδιά της επόμενης γενιάς να αναρωτιούνται «γιατί το λέτε ασύρματο;», αφού δεν θα έχουν πουθενά γύρω τουςΠηγή:fortunegreece.com