Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΤΡΟΙΚΑΣ : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ !!!

                Σε ιδιώτες ο έλεγχος εισιτηρίων στα ΜΜΜ
Τι αλλάζει με το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Σε ιδιώτες ο έλεγχος των εισιτηρίων, με στόχο τη μείωση της λαθρεπιβίβασης. Τι θα ισχύσει με τα ταξί

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή και περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.
Με τις προωθούμενες αλλαγές, θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.
Επιπλέον, βάσει των προβλεπόμενων αλλαγών ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες.
Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, που θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.
Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση.
Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι δαπάνες των μέσων μαζικής μεταφοράς και να αυξηθούν τα έσοδά τους.
Πηγή : Νews247