Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΓΕΝΕΤΟ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ....

Σύμβαση Εργασίας.Διατηρούνται επίδομα γάμου, τριετίες και 13ος - 14ος μισθός

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μετά τις διαβουλεύσεις των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ. Τι περιλαμβάνει
Σε συμφωνία για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) κατέληξαν την Τετάρτη οι κοινωνικοί εταίροι.
"Πέντε ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης παράτασης και οι πέντε κοινωνικοί εταίροι προτάξαμε πάνω από όλα συναινετικά κριτήρια και φθάσαμε σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, παρά τα εμπόδια της πρωτοφανούς για τη χώρα ύφεσης, και του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που επέβαλε σοβαρούς περιορισμούς στη συλλογική αυτονομία", δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.
"Είναι γεγονός ότι χωρίς συνεννόηση και συναίνεση, εργοδοτών και εργαζομένων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η ανεργία όσο και αν υποχωρήσουν ποιοτικά και ποσοτικά τα εργασιακά δικαιώματα. Οι αλόγιστες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων έλαβαν σήμερα τέλος με την ομόφωνη απόφασή μας να κρατήσουμε ενεργό το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού με το "μανδύα" της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. διατηρούμε το επίδομα γάμου", πρόσθεσε.
"Μόνο με επισήμανση των επίκαιρων εργασιακών θεμάτων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ζητήματα της πάταξης της μαύρης εργασίας, της επιδότησης της εργασίας αντί της ανεργίας και σύζευξης της κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας με την απασχόληση ευκαιρίας και όχι ανάγκης. Απαιτείται, λοιπόν, κοινός σχεδιασμός και εφαρμογή ενός δικτύου συνεργασίας για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Η ΕΣΕΕ θα επιμείνει στη σύναψη μιας Εθνικής Προγραμματικής Συμφωνίας για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων, που υπέγραψαν την ΕΓΣΣΕ, με παρεμβάσεις στις θεματικές ενότητες της Απασχόλησης, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Κοινωνικής Προστασίας, Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πάντα αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί παντού, ένα σημαντικό εργαλείο συνεννόησης και αναβάθμισης των κοινωνικών εταίρων αλλά και ενός ηχηρού μηνύματος εργασιακής ειρήνης. Τελικά αρχίζουν να μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ από όλους τους κοινωνικούς εταίρους, το επιβεβαιώνει...", κατέληξε ο κ.Κορκίδης
Πηγη news247.gr