Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ...

...κοπή ελαιοδέντρων.
Συνελήφθησαν στην Κέρκυρα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις,  δύο ημεδαποί και τέσσερις  αλλοδαποί για παράνομη κοπή ελαιοδέντρων.

Συνελήφθησαν χθες (30.10.2012) το μεσημέρι,   σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις  στην Παλαιοκαστρίτσα και στους Αυλιώτες Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών και του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, αντίστοιχα,  τέσσερεις...

... υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 27 έως 35 ετών καθώς και δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 67 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης  κοπής και μεταφοράς   ελαιοδέντρων.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας  27 και 35 ετών  σε αγροτική περιοχή στην Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας και όπως διαπιστώθηκε  είχαν προβεί στην παράνομη κοπή τριών ελαιοδέντρων.

Στην δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, σε συνεργασία με δασοφύλακα της Διεύθυνσης δασών Κέρκυρας εντόπισαν χθες το μεσημέρι στο Σιδάρι Κέρκυρας, τον 32χρονο ημεδαπό να μεταφέρει  με φορτηγό αυτοκίνητο  (νταλίκα)  τρείς  τόνους  περίπου παράνομα κομμένης ξυλείας ελαιοδέντρων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια είχαν κόψει οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28 και 33 ετών για λογαριασμό του 67χρονου ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ το φορτηγό αυτοκίνητο και η ξυλεία κατασχέθηκαν.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής, την τρέχουσα χρονική περίοδο στην Κέρκυρα, από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας έχουν συλληφθεί  σε 15 διαφορετικές   υποθέσεις, 30 άτομα και έχουν κατασχεθεί 32 τόνοι ελιάς και 5 φορτηγά αυτοκίνητα.