Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΕΝΔΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...

                               «αντιποίηση αρχής»  

Μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η καταγγελλόμενη από το υπουργείο απόπειρα βουλευτών και στελεχών του κόμματος να «ελέγξουν» αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή επεισοδίων στα χθεσινά συλλαλητήρια και κατόπιν η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.
Ηδη η ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργειας προανάκριση για το περιστατικό...

της δημοσιοποίησης, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα left . gr , φωτογραφιών αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.
Το περιεχόμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και δηλώσεις προσώπων καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλλέγεται θα υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.«Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε… αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου - επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει».
Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ταυτίζει την ενέργεια αυτή των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν επιχείρησαν να «ελέγξουν» πάγκους μικοπωλητών.

«Αλλά όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους «μπαχαλάκηδες» για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!».
Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «όσον αφορά τη «δικαιολογία» που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα «διαδηλωτών», αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του «λαϊκά δικαστήρια» και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…».
Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει πως «αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».
Έντονη κόντρα στη Βουλή μεταξύ Δένδια - Λαφαζάνη
Για το θέμα ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η αντιπαράθεση άρχισε όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ως πρωτοφανές για τα χρονικά περιστατικό με «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος χθες στην οδό Σόλωνος, σταμάτησαν αστυνομικούς της ασφάλειας, επιχείρησαν να τους ελέγξουν και, στη συνέχεια ανήρτησαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους, στοχοποιώντας τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

«Αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει την Ελληνική Αστυνομία και γι΄αυτό αναμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθέως να ζητήσει συγγνώμη και ευθέως να πει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό» είπε ο υπουργός.

«Απορώ με τον υπουργό, που είναι ασυγκράτητος. Εδώ έχουμε τους εισηγητές να μιλάνε για το νομοσχέδιο και τους διακόπτετε για να κάνετε τις βρώμικες καταγγελίες σας! Βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν! Είστε κολλημένος στη δεκαετία του 1950. Είμαστε στο 2012, το κατανοείτε;» αντέτεινε ο κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι διαπράττει το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Δεν υπάρχει αντιποίηση αρχής» ανέφερε για το περιστατικό ο κ. Λαφαζάνης «αλλά μια συζήτηση με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών που, όταν έρχονται με τσάντες, κουκούλες και τσαντούλες, είναι υποχρέωση να ερωτώνται τι έχουν μέσα οι τσαντούλες τους. Μήπως είναι ορισμένοι από αυτούς εκείνοι που προκαλούν επεισόδια στο όνομα της τάξης;»

Ο κ. Λαφαζάνης απέδωσε σε φωτορεπόρτερ τη φωτογράφηση των ανδρών της ασφάλειας και σε φωτορεπόρτερ την ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, για τους οποίους είπε ότι πολλές φορές έχουν αποκαλύψει εγκλήματα τα οποία διαπράττουν κάποια αστυνομικά όργανα.

Η καταγγελία του κ. Δένδια, μεσούσης της συζήτησης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την αντίδραση και του προεδρεύοντος Ιωάννη Δραγασάκη που αναρωτήθηκε αν έγινε αυτή η παρέμβαση για να πυροδοτηθεί το κλίμα.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Δένδια
Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ , απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργείου για αντιποίηση Αρχής από βουλευτές του κόμματος και για ανάρτηση φωτογραφιών αστυνομικών στην ιστοσελίδα left.gr.
O ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «με κάθε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναξιοπρέπειας. Αυτήν τη φορά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM για... αντιποίηση αρχής, καθώς και να εξομοιώσει την Αριστερά με τους ναζί νοσταλγούς του Χίτλερ».

«Για αυτά τα γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα ταιριάζει γάντι η έκφραση του λαού μας: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «αντί να απολογηθεί το υπουργείο για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Αντί να εξηγήσει το υπουργείο πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, αντί το υπουργείο να σταματήσει τη βάρβαρη διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, προσάπτει στο left.gr ότι δημοσιεύει φωτογραφίες αστυνομικών που παριστάνουν τους διαδηλωτές.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει δε ως εξής: «Αντί, τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Αιδώς Αργείοι! Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία, πρέπει να φύγετε».
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Η νομιμότητα ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που ομολογεί την παραβίαση της νομιμότητας από Βουλευτές του και μέλη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση,αναφέρονται, επίσης, τα εξής:

«Αντί συγγνώμης, επαίρεται για την συγκρότηση ιδιότυπων «πολιτοφυλακών» και για το γεγονός ότι απέτρεψε, όπως ισχυρίζεται, προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία.Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα το οποίο χωρίς αιδώ επιχαίρει για την κατάλυση της νομιμότητας και τη «στοχοποίηση» αστυνομικών, με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους στην κομματική του ιστοσελίδα και την παραβίαση του Νόμου Περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.Είναι το ίδιο κόμμα το οποίο, αν και αφήνει υπονοούμενα για τον ρόλο των αστυνομικών στις διαδηλώσεις, αντιμάχεται λυσσαλέα την αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ποιοι καταστρέφουν, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν και εάν είναι όντως «προβοκάτορες».

»Είναι το ίδιο κόμμα, επίσης, το οποίο υιοθετεί το δόγμα της ανομίας και της αυθαιρεσίας, μιμούμενο πρακτικές εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, δίχως να αναλογίζεται τις συνέπειες εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος.

»Δεν είμαστε λοιπόν εμείς, οι οποίοι οριοθετούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο άκρο του πολιτικού συστήματος. Είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τοποθετείται εκεί με τις ενέργειές του και με τον εξτρεμιστικό πολιτικό του λόγο.

»Ας το καταλάβουν επιτέλους: η νομιμότητα ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται».

http://kafeneio-gr.blogspot.gr