Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΥΡΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ: Άκυρη είναι η σημερινή συνεδρίαση ότι και να κάνει η κυβέρνηση!
Άκυρη είναι η σημερινή συνεδρίαση ότι και να κάνει η κυβέρνηση! Οι υπάλληλοι της Βουλής και ειδικότερα οι στενογράφοι, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον τους ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, αρνήθηκαν να συνεχίσουν την καταγραφή της συνεδρίασης και αποχώρησαν για δεύτερη φορά, παρά το γεγονός ότι η αντισυνταγματική τροπολογία που καταργούσε την αυτοτέλειά τους αποσύρθηκε.

Βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση είναι άκυρη. Αυτή την στιγμή στην θέση των στενογράφων της διεύθυνσης στενογραφίας βρίσκονται ...

κασετόφωνα και φυσικά η συνεδρίαση είναι άκυρη, αφού κανείς δεν πρόκειται να υπογράψει πρακτικά που δεν έχει παρακολουθήσει.

Το αποτέλεσμα της ... παπαριάς του Γ.Στουρνάρα (έχει γίνει έξαλλος ο Α.Σαμαράς από την έμπνευσή του να καταθέσει σήμερα τέτοια τροπολογία) αυτομάτως ναρκοθετούν ολόκληρη την συνεδρίαση που θεωρείται ως μη γενόμενη. Ήδη τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας, λόγω μη καταγραφής της συνεδρίασης, από την αντιπολίτευση.


Ακόμα και αν θελήσουν να θεωρήσουν ως νόμιμη την συνεδρίαση στην πρώτη προσφυγή θα καταρρεύσει ο νόμος.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Βουλής αναφέρονται τα εξής: «Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών πως κάνει σα να μην γνωρίζει τις μεγάλες μειώσεις μέχρι 50% στις αποδοχές τους που προέκυψαν με την ψήφιση και του νέου μειωμένου προϋπολογισμού της Βουλής. Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ζητούμε την οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και πλήττει την δημοκρατία».
Πηγή
logioshermes