Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ : Ο ΑΓΑΛΛΙΑΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ....

 
Ο   Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης, στα πλαίσια των επισκέψεών του στα Επτάνησα, για τα προβλήματα των Νησιών μας, και την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος Δράσης 2014-2019 της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Αγαλλιανό, Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξής μου, στενό συνεργάτη και πολύτιμο  φίλο. Κάναμε πλήρη ανάλυση και καταγραφή των πάμπολλων προβλημάτων της Ζακύνθου, τα οποία παραμένουν άλυτα και τη λύση θα περιγράψουμε στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

 Ο κ.Αγαλλιανός μου δήλωσε ότι ...

...αυστηρά οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να είναι υποψήφιος
 σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αλλά συστρατεύεται ως απλός στρατιώτης στη μάχη. Εκτιμώ τους σοβαρούς λόγους του κ.Αγαλλιανού και χαίρομαι που παραμένει μάχιμος κοντά μας στη δύσκολη και κρίσιμη πολιτική μάχη που δίνουμε.
Ο κ. Αγαλλιανός υπηρέτησε επί 4 σχεδόν  έτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων από την άμμισθη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επειδή του το ζήτησε η παράταξή μας, προσδίδοντας κύρος στο όργανο, εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα των πρακτικών, τιμώντας με τη παρουσία του στο, όργανο τη Ζάκυνθο, εκπέμποντας  την ευγένεια που χαρακτηρίζει όλους τους Ζακυνθινούς. Κατ΄επέκταση με την αρχοντιά του τίμησε και τη Παράταξή μας.    
Είναι ευτυχές το γεγονός ότι καταφέραμε και θα εκτελεσθεί μέσα στο τρέχον έτος το έργο  της κατασκευής και εξοπλισμού της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ενός από τα ιστορικότερα και αρχαιότερα σωματεία της Επτανήσου, και κατά συνέπεια και του νεοελληνικού κράτους, του σωματείου  «ΛΕΣΧΗ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ» με έτος ίδρυσης 1839. Είναι ένα από τα λίγα έργα που εκτελούνται στα Επτάνησα και οφείλεται και στις ασυμβίβαστες προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
  Με τον κ. Γιάννη Αγαλλιανό, πρώην Δήμαρχο Ζακυνθίων και με ορατό έργο , εξέχοντα μέλος της Ζακυνθινής και της Επτανησιακής κοινωνίας, είχαμε μία άριστη συνεργασία. Είναι ένας ΚΥΡΙΟΣ.
  Θέλω να τον ευχαριστήσω και προσωπικά και για λογαριασμό της Παράταξης για την αντίσταση που κάναμε μαζί το 2010 αλλά και  τα επόμενα  4 χρόνια στο πολιτικό κατεστημένο, για τις Νησιωτικές και Επτανησιακές πολιτικές αλλά επίσης και για τον αντιμνημονιακό αγώνα που με συνέπεια κάναμε μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αρκετές  φορές  με τη μαχητικότητά μας που την ενέπνεε το δίκαιο του αγώνα μας, ΑΝΤΡΕΨΑΜΕ ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους, όπως στις 29-10-2013 ανατρέψαμε τη κυβερνητική απόφαση-νόμο, που προώθησε και η διοίκηση Σπύρου, να ανοίγουν οι πολυεθνικές αλυσίδες 52 Κυριακές το χρόνο , πράξη που θα δουλοποιούσε τους εργαζόμενους και θα έκλεινε μέχρι και τα περίπτερα εξαφανίζοντας τα μικρά και μεσαία μαγαζιά.
  Ο κ. Αγαλλιανός παραμένει φυσικά όπως πάντα ενεργός στα επτανησιακά, ζακυνθικά  και πολιτικά δρώμενα, συστρατευμένος  στον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε, συστρατευμένος στις σταθερές ιδέες μας για να αλλάξουμε τα πράγματα στην επτάνησο και στην ελλάδα.
    Ο κ.Γιάννης Αγαλλιανός παραμένει ένα κεφάλαιο και η αξιοποίησή του στη πορεία θα είναι χρήσιμη για τη Ζάκυνθο και για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ.