Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΦΟΒΕΡΟ : ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!!!!

Φοβερό! Φάρμακο θα αποτρέπει την καρδιακή προσβολή!!!

Ένα φάρμακο που θα αποτρέπει την καρδιακή προσβολή και τα συμπτώματα που εμφανίζονται πριν από αυτήν, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αυστραλία, με επικεφαλής βραβευμένο ομογενή επιστήμονα.
Οι καθηγητές Arthur Christopoulos και Peter Scammells μαζί με την ομάδα τους, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μόνας, δημιούργησαν ένα φάρμακο που εκτός από τα παραπάνω, θα μειώνει επίσης τη βλάβη που προκαλεί στην καρδιά η καρδιακή ανεπάρκεια και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα δρουν τα νέα φάρμακα για αυτήν την πάθηση. Κι αυτό γιατί τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μείωση της βλάβης που προκαλείται στην καρδιά, ενεργοποιούν έναν υποδοχέα στην καρδιά που επιβραδύνει τη λειτουργία της. Έτσι, όταν η δόση των φαρμάκων είναι μεγάλη είναι πιο έντονη και η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου υποδοχέα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτήν την καινοτομία αφού μελέτησαν τη δράση μιας πρωτεΐνης που ανήκει στην οικογένεια των...

... υποδοχέων GPCRs, οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε βιολογική διαδικασία, αλλά και σε πολλές ασθένειες. Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, οι επιστήμονες συνέδεσαν την πρωτεΐνη με δύο μόρια και διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα που προέκυψε τους οδηγεί στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς φαρμάκων που ενεργοποιούν την απαραίτητη πρωτεΐνη που ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς, καταφέροντας να την προστατεύσουν χωρίς να υπάρχουν παρενέργειες. «Όταν υπάρχει καρδιακή προσβολή, τα κύτταρα της καρδιάς πεθαίνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών», εξήγησε ο Arthur Christopoulos. «Όμως, η βλάβη είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν το αίμα επιστρέφει γρήγορα στα καρδιακά κύτταρα λόγω των ελευθέρων ριζών και της παραγωγής χημικών ουσιών που έχουν σχέση με τη φλεγμονή».

Πηγή: Ναυτεμπορική-toxwni.gr