Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ...

                            ...ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την...
... αυριανή τους κερδοφορία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα. Θα του πάρουν ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Και το ακόμα χειρότερο: Θα καταδικάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανθρωπιά, στην απόγνωση μιας απίστευτης βαρβαρότητας, της στυγνής εκμετάλλευσης και των αιματηρών πολέμων που προωθούν στην περιοχή. Ό,τι χάνει ο λαός σήμερα και όσο υπάρχει ο καπιταλισμός, χάνεται για πάντα.
          Το ζήτημα σήμερα είναι: Ή θα σωθεί ο λαός, ή τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Για να σωθούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα χρειάζεται πάλη για να βγουν από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, που τους καταδικάζουν οριστικά οι δυνάμεις του συστήματος.
          Αποδεικνύεται ότι τα άγρια μέτρα δεν έχουν τελειωμό και δεν είναι προσωρινά. Αποφασιστικά και ρωμαλέα πρέπει να σηκωθεί πάνω από όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες και να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα το οργισμένο κύμα της οργανωμένης άρνησης πληρωμής κάθε μορφής χαρατσιού, της πάλης για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση. Αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα σήμερα για να εκφραστεί πρακτικά, να πάρει αποφασιστική ώθηση η λαϊκή συμμαχία, η εργατική λαϊκή αντεπίθεση απόκρουσης και ανατροπής όλων των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής.
          Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι τόσο ισχυρή που να θορυβήσει και να τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, την ελληνική πλουτοκρατία, αλλά και την ΕΕ.
          Χωρίς κανένα χάσιμο χρόνου πρέπει να προετοιμαστεί η οργανωμένη απάντηση σε κάθε μορφή και απόπειρα στάσης πληρωμής προς το λαό. Οι θυσίες του αγώνα, η σταθερότητα, η λαϊκή αντίσταση και αδιαλλαξία απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι στον αντίποδα των καλεσμάτων της κυβέρνησης για υποταγή στα σχέδια σφαγής που φτιάχνουν μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι συνταξιούχοι, τα καταχρεωμένα στις τράπεζες λαϊκά στρώματα, οι καταστραμμένοι μικροί ΕΒΕ και αγρότες δεν έχουν να χάσουν τίποτα στη σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυβέρνηση. Ασπίδα προστασίας η λαϊκή συσπείρωση, η αλληλεγγύη και η λαϊκή συμμαχία.  Βάθρο αντεπίθεσης οι χώροι δουλειάς, οι λαϊκές γειτονιές, οι χώροι νεολαίας και Παιδείας. 
          Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του, πόσο ψεύτικη, υποκριτική και δόλια ήταν η θέση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος για την κρίση, για τη «σωτηρία» της χώρας μέσα από τα μνημόνια, τη στήριξη της ΕΕ, πόσο λάθος έκανε ο λαός που τους εμπιστεύτηκε.
          Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος ούτε χθες, ούτε σήμερα εξαναγκάστηκαν από την τρόικα. Την ΕΕ και το ΔΝΤ τους κάλεσαν εδώ ως συμμάχους και στηρίγματα.
          Απ’ την αρχή γνώριζαν ότι οι αιματηρές και άγριες θυσίες που επιβάλλουν στο λαό δεν είναι φάρμακο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αξιοποιούν την κρίση για να εξασφαλίσουν και την αυριανή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που δρουν στη χώρα.
          Η ΕΕ αποδεικνύεται μια λυκοσυμμαχία, αντιδραστική, λάκκος των λεόντων για τους λαούς. Δρόμος σωτηρίας και λύσης για το λαό προς τα πίσω δεν υπάρχει, μόνο μπροστά.
          Μόνο η λαϊκή εξουσία, οι κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ μπορεί να  γλιτώσει το λαό από τα καπιταλιστικά αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα. Να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού και να διαγράψει το χρέος. 
          Είναι ώρα ο λαός να εγκαταλείψει οριστικά τα αστικά κόμματα, τις κυβερνήσεις, τις συγκυβερνήσεις τους. Κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει έναν λαό αποφασισμένο να παλέψει για το δίκιο του. Συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, οργάνωσης και αντεπίθεσης.