Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3641 δολάρια.

  Υποχωρεί και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών. Πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να υποχωρεί στα 1,3615 δολάρια από τα 1,3797 δολάρια που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. 

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την...

... Ελλάδα από το Μηχανισμό Στήριξης προκαλούν και σήμερα ισχυρές πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το μπαράζ δηλώσεων όλο το Σαββατοκύριακο μετά τη σύνοδο του Εκοφιν προκάλεσαν ανησυχία απομακρύνοντας τους επενδυτές από το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διήμερη σύνοδος της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (πρόκειται για την επιτροπή που είναι αρμόδια να κρίνει την πορεία των επιτοκίων). Στην παρούσα φάση βέβαια δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ (τα οποία κυμαίνονται κοντά στο μηδέν) ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πιθανόν να αποφασιστούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των αμερικανικών τραπεζών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 16,20% από 16,03% την Παρασκευή, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,99% από 17,94% έναντι 1,79% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν οριακή υποχώρηση. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,06% από 2,05%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,89% από 1,88%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,73%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,52% από 1,53%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,34%.
 newsit.gr