Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ:ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ...

... ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Στέφανος Γκίκας: «Απαράδεκτη, ρεβανσιστική και ακατανόητη η  πολιτική απόφαση για τις νέες πρόσθετες περικοπές των συντάξεων των στρατιωτικών από 20% έως 40%»

Με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νέα «χαράτσια» στις ήδη μειωμένες συντάξεις των αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, μετά την ειδική πρόσθετη Εισφορά Αλληλεγγύης για τους...
... αποστράτους κάτω των 60 ετών και την αντισυνταγματική απαγόρευση της εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, υφίστανται νέες περικοπές των συντάξεων σε ποσοστό 20%, ενώ για τους κάτω των 55 ετών η περικοπή φτάνει –αν είναι δυνατόν- το 40%.
Η απαράδεκτη, ρεβανσιστική και ακατανόητη αυτή πολιτική απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, εξωθεί τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιαιτέρως τους κάτω των 55 ετών, στην φτώχεια και στην αδυναμία κάλυψης ακόμη και των βασικών οικογενειακών τους αναγκών. Οι άνθρωποι αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν με ευθύνη της Πολιτείας, μετά από αποφάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Συμβουλίων, εξαντλώντας τα χρονικά όρια και τις νόμιμες διαδικασίες απόλυσής τους, και τώρα υπόκεινται σε ένα πρωτοφανή διωγμό που φέρει «ρατσιστικά» χαρακτηριστικά, είναι άδικος και αντισυνταγματικός.
Είναι κρίμα γιατί με τις πολιτικές αυτές, η κυβέρνηση ουσιαστικά διαγράφει τη μεγάλη προσφορά των αποστράτων προς την Πατρίδα και την κοινωνία ενώ, καταρρακώνει το ηθικό και των εν ενεργεία συναδέλφων.
Για τους λόγους αυτούς θεωρώ υποχρέωσή μου να μεταβώ και εγώ στην Αθήνα για να συμμετάσχω στην μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία των αποστράτων, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, όχι με την κομματική μου ιδιότητα, αλλά ως απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που θίγεται η αξιοπρέπεια και η υπόληψή του, από την ρεβανσιστική συμπεριφορά της ανάλγητης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».