Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ!

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
«Βαρυχειμωνιά» με 1 ευρώ το λίτροΑυξημένο κατά 50% από πέρσι είναι το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς η τιμή διάθεσης του ξεκινά από 90 λεπτά και φτάνει έως 1 ευρώ το λίτρο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η τιμή του πετρελαίου είναι κατά 30 λεπτά περίπου ακριβότερη σε σχέση με...
...πέρυσι (η τιμή εκκίνησης το 2010 ήταν 65 - 70 λεπτά το λίτρο) εξαιτίας του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο πέρυσι στα 60 ευρώ εφέτος.
Πάντως παραμένουν και ορισμένα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς και των καταναλωτών λόγω της απεργίας των τελωνειακών και των ρυθμίσεων που τέθηκαν εφέτος σε εφαρμογή για τη φορολογία και τη διανομή του πετρελαίου.
Οι τιμές για παραγγελίες χονδρικής (πάνω από 1000 λίτρα) στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται σήμερα στα 91 - 93 λεπτά το λίτρο, ενώ για μικρότερες παραγγελίες και σε απομακρυσμένες περιοχές οι τιμές κλιμακώνονται μέχρι 1 ευρώ.
Συγκεκριμένα, μέχρι 1 ευρώ φθάνουν οι ανώτερες τιμές στην Άρτα, 97 λεπτά στην Πρέβεζα, τα Χανιά και τα Δωδεκάνησα, 96 στη Σάμο και το Ηράκλειο. Στον αντίποδα τα φθηνότερα πρατήρια είναι στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα (89,8 λεπτά), Κιλκίς (90 λεπτά), Ανατολική Αττική (90,9 λεπτά). 
Στους περισσότερους νομούς δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη τιμές για τη θέρμανση καθώς η απεργία των τελωνειακών εμπόδισε τον εφοδιασμό της αγοράς από το προηγούμενο Σάββατο οπότε ξεκίνησε, τυπικά, η περίοδος θέρμανσης. Από σήμερα οι εκτελωνισμοί γίνονται κανονικά.

 Νewsbeast.gr