Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Τι ζήτησε ο Αλ Σαούντ από τον Τζίγγερ
Αυτή είναι η πρόταση του πρίγκιπα!Στη δημοσιότητα δόθηκε από την πλευρά του πρίγκιπα Αλ Σαούντ το περιεχόμενο της πρότασης για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ήδη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει απαντήσει θετικά στα σημεία «τριβής» και το μόνο που απομένει να διευθετηθεί είναι το ζήτημα που αφορά την αναβολή (όπως ζητεί ο Σουλτάν) ή όχι της προγραμματισμένης για τις ...

4 Νοεμβρίου γενικής συνέλευσης.

Η συγκεριμένη είναι η πρώτη προσέγγιση της πλευράς του πρίγκιπα και από τότε διαφαίνεται πως υπάρχει προσέγγιση.
Διαβάστε την πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ:

Πρόταση για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών

Σε συνέχεια του εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών (54,7%) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ως ο πληρεξούσιος του επενδυτή, της Μεγαλειότητας Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ, με αυτό το έγγραφο σας παρουσιάζω όπως ακολουθεί την πρόταση του πελάτη μου για την παραπάνω συναλλαγή.

1. Ο επενδυτής ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 54,7% των εκκρεμών μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2. Με την υπογραφή του συμβολαίου για τη μεταβίβαση του παραπάνω ποσοστού των μετοχών, ο επενδυτής θα προσκομίσει ως εγγύηση καλής εκτέλεσης το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελεσμένη στο όνομα του Παναθηναϊκού.

3. Το προαναφερόμενο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθεί προκειμένου να αυξήσει το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Με βάση τα παραπάνω και μετά από πρωτοβουλία του σημερινού κατόχου της πλειοψηφίας των μετοχών (οικογένεια Βαρδινογιάννη), η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου του 2011, πρέπει να αναβληθεί.
Ο νέος κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών, μετά τη μεταβίβαση τους, θα υποχρεωθεί να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση με θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, την κατάθεση του παραπάνω ποσού και την εκλογή νέου ΔΣ της εταιρίας.
Είναι κατανοητό ότι κατά την κατάθεση των κεφαλαίων για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Εγγύηση καλή εκτέλεσης, που είχε δοθεί ως ασφάλεια, δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ και επιστρέφει στον εκδότη της.

4. Εκτός από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ο επενδυτής θα τοποθετήσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013, με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρίας.
Το ποσό αυτό θα κατατεθεί τον Μάιο του 2012 μέσω της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας. Ως απόδειξη επ' αυτού, κατά την υπογραφή της μεταβίβασης του 54,7% των μετοχών, ο επενδυτής θα παρουσιάσει εγγυητική τράπεζας, στο όνομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

5. Όσον αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, η συνεχής χρήση της από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητείται για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο.
Για τη χρήση των προπονητικών εγκαταστάσεων, τα συμβαλλόμενα μέρη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, θα συμφωνήσουν στο εύλογο τίμημα.

Επίσης, αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις θυγατρικές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σε ότι αφορά τα περαιτέρω θέματα της ΓΗΠΕΛ, χρειαζόμαστε πλήρη ενημέρωση, προκειμένου να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ομάδας.

6. Κατόπιν συμφωνίας των παραπάνω, προτείνουμε την υπογραφή του Memorandum of Understanding (Mou) για τους όρους και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

7. Μετά την υπογραφή του MoU και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουμε το νομικό και τον οικονομικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία.
sportfm