Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ"


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της "Ημέρας της Αστυνομίας"
και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου


Στο πλαίσιο του  εορτασμού  της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου (Πέμπτη 20-10-2011), πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στις...

...  Αστυνομικές Διευθύνσεις αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Χθες (20-11-2011) στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας  πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, στους Ιερούς Μητροπολιτικούς  Ναούς και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μώλου στην Λευκάδα.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας , απόστρατοι αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, σε γραπτό του χαιρετισμό που αναγνώστηκε στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων επεσήμανε μεταξύ άλλων «Στη σημερινή ημέρα λοιπόν, αφενός μεν αποδίδεται χρέος ευλαβικό και Ιερή τιμή προς τον προστάτη Άγιο του Σώματος αφετέρου δε επισημαίνεται και τονίζεται η ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, όμως, υπενθυμίζεται και ανανεώνεται η υποχρέωσή μας, ως στελεχών του τιμούμενου Σώματος, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την προστασία των πολιτών, τη διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος τάξης, ευνομίας και ασφάλειας». και τόνισε ότι «Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο που συνθέτουν ένα περιβάλλον, ασταθές και πολύπλοκο. Ένα περιβάλλον στο οποίο δοκιμάζονται καθημερινά οι ανθρώπινες αντοχές, οι κρατικοί θεσμοί, η συνοχή και οι προοπτικές μας ως χώρα και ως λαός. Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της θα εξακολουθήσουν, παρά τις όποιες δημοσιονομικές ή άλλες δυσχέρειες και συγκυρίες να υπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας μας και των πολιτών, με ζήλο, αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια και με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, στις αρχές του ανθρωπισμού, στις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματά τους».