Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


•    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για  την Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει ομιλία  του  Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Νικολάου Κανελλόπουλου, με θέμα: «Πόλεμος και Τέχνη».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας αύριο 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. 
•    Στον Ambelona CORFU φιλοξενείται έως τις 30 Οκτωβρίου το διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών “AthensArt - Το ταξίδι του Οδυσσέα στη Κέρκυρα”, που διοργανώνεται από το...
... Κέντρο Τεχνών 4 Εποχές. Περισσότεροι  από 55 καλλιτέχνες από 22 χώρες (Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστρία, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Ιταλία, Κορέα, Κούβα, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Νιγηρία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία) εκθέτουν τα έργα τους. Η έκθεση θα είναι ανοικτή το πρωί από τις 11.00 έως τις 2.00 και το απόγευμα από τις 6.00 έως τις 9.00. 
•    Στον 7 Τεχνών Τόπο,  στο Βιρό,  παρουσιάζει τη  νέα του δουλειά ο ζωγράφος Γιώργος Πένας με τίτλο «Αντανακλάσεις - Αντιχήσεις που αποτελείται από μεγάλου μεγέθους λάδια σε καμβά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου. 
•    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Animation, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η ομάδα του Be there! Corfu Animation Festival διοργανώνει εκδήλωση, στις 9:30 μ.μ. στο χώρο «ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ»,  η οποία θα περιλαμβάνει προβολή των καλύτερων ταινιών του Βe there! 2011, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν συγκαταλέγεται η  βραβευμένη, “The Man who Slept” της Inés Sedan από τη Γαλλία, νικήτριας του μεγάλου βραβείου του φεστιβάλ και άλλες εξαιρετικές ταινίες τόσο από το επαγγελματικό όσο και από το φοιτητικό τμήμα του Φεστιβάλ. 
•    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας για την επέτειο των 150 ετών από τη γέννηση του μουσουργού Σπύρου Σαμάρα, θα δοθεί διάλεξη του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Βλαγκόπουλου με θέμα «Το Θαυμαστόν Άνθος του Σπύρου Σαμάρα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής. 
•    Εντεκα χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση στις Βρυξέλλες, ο Κερκυραίος ζωγράφος Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του στον χώρο τέχνης «Βρυσάκι» στην Πλάκα, από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Η έκθεση ζωγραφικής τιτλοφορείται «Urban Mass» (Αστική Λειτουργία) και συνοδεύεται με παρουσίαση video art από τους Δημήτρη Ζόγκα και Άλκη Παναγιωτόπουλο. 
•    Το συγκρότημα «Cabaret Balkan» θα δώσει συναυλία στον 7 τεχνών τόπο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 10 το βράδυ. Πρόκειται για 7 μουσικούς που παρουσιάζουν ένα μωσαϊκό βαλκανικής μουσικής.