Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΠΑΟ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3!


Αποκλειστικό: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στην ΕΤ3!!Η προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΤ3 ξεκινάει στον αθλητικό τομέα και τα πράγματα είναι όπως το sport-fm σας τα είχε αποκαλύψει προ ημερών. Την Κυριακή, το τρίτο κρατικό κανάλι θα δείξει, στις 19.00, το ...
...Παναθηναϊκός-Άρης και την Δευτέρα (την ίδια ώρα) το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αμφότερα παιχνίδια για την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ. 

Η ΕΤ3 πιθανότατα θα δείχνει τους εντός έδρας αγώνες του Άρη και του ΠΑΟΚ στην Α1, ενώ το Παναθηναϊκός-Άρης θα το δείξει αυτή και όχι η ΝΕΤ, λόγω της συνόδου κορυφής. 

Ο Γιώργος Τραπεζανίδης θα κάνει την περιγραφή του αγώνα, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και στο ρεπορτάζ θα είναι οι Νίκος Καραγιώργης, Τάσος Σταμπουλής, ενώ στο συντονισμό θα βρίσκεται ο Θοδωρής Χατζηπαντελής. 

Το Παναθηναϊκός-Άρης θα το περιγράψει μάλλον ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου. 

Μετά την εξαγγελία του υπουργού επικρατείας και τις προσπάθειες που έκανε ο γενικός διευθυντής της ΕΤ3, Κώστας Μπλιάτκας γίνεται πράξη η μεταφορά αθλητικών προγραμμάτων στην ΕΤ3. 

Έπονται και άλλες αθλητικές μεταδόσεις στην ΕΤ3, ενώ μία σκέψη είναι, εφόσον προχωρήσει η συμφωνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Αγγλίας, να μεταδίδονται και αγώνες απ' την συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ
 

Ιδού και οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων της ΕΡΤ: 
«Μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις 8 ημερών στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, με αίτημα να μην μετατραπούν οι δημοσιογράφοι σε κρατικούς υπαλλήλους, να αποσυρθεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο και να διατηρηθούν οι ΣΣΕ , συγκεντρωθήκαμε σήμερα 
Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής .Αποτιμήσαμε τις δράσεις μας και αποφασίσαμε τις μελλοντικές μας κινήσεις : 
Η μαζικότητα των Γενικών Συνελεύσεων, η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες, τα εναλλακτικά απεργιακά δελτία και η μαζική τους αποδοχή τόσο από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα όσο και από τους επισκέπτες στο διαδίκτυο, η ανταπόκριση άλλων κοινωνικών φορέων και εργαζομένων στο κάλεσμα μας, 
Μας γεννά αισιοδοξία. 
Μάθαμε να συζητάμε, να ακούμε, να συνθέτουμε, να συνεννοούμαστε, να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και να τα κάνουμε δράση. 
Μάθαμε να ανακαλύπτουμε αυτά που υποκρύπτουν 
οι νομικές ασάφειες, να μην έχουμε αυταπάτες για τον κυβερνητικό εμπαιγμό 
Είμαστε σε επαγρύπνηση γι’ αυτά που μας επιφυλάσσουν. 
Προτείνουμε προς τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες : 

- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να καταργηθεί στην πράξη το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. Κινητοποιήσεις με την ομπρέλα της ΕΣΗΕΑ της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, (όπως στάσεις εργασίας, συναυλίες ,εμπάργκο pool, μπλόκο στη διαδικασία λουκέτου της ΕΤ1, της Ραδιοτηλεόρασης και του «9,58» όταν ανακοινωθεί). 
- Παραπομπή των βουλευτών – δημοσιογράφων που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, στα πειθαρχικά όργανα των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, με το αίτημα της διαγραφής. Με την δική τους ψήφο, γινόμαστε ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. 
- Την δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής από ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γενική Γραμματεία Τύπου με συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων και εκπροσώπων των συμβασιούχων 
- Την Προσφυγή στην ΕΕ για την νομιμότητα της 
μετατροπής μας σε κρατικούς υπαλλήλους. Ζητούμε 
την κάλυψη των σχετικών εξόδων από ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ 
- Στάση εργασίας την Τρίτη 25/10 13.00- 16.00 και κοινή συνέλευση με ΑΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και ΕΡΤ . 
- Κοινή συνέλευση δημοσιογράφων , τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, την Πέμπτη 27/10, με ταυτόχρονη στάση εργασίας . 
- Έμπρακτη συμπαράσταση στη συνάδελφο Ευανθία Ξυνού η οποία δέχθηκε φραστική επίθεση και απειλές από τον διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, για πρότασή που διατύπωσε σε γενική συνέλευση. 
- Αποδοκιμασία του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ηλία Κανέλλη για τις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά συναδέλφων από δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. 
---Ανάληψη πρωτοβουλιών για το αβέβαιο μέλλον των συμβασιούχων , καθώς οι πρώτοι αποχωρούν στις 17 Γενάρη του 2012».
Νίκος Μαυρομάτης