Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΞΙΑΣ 16.500 ΕΥΡΩ

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κλοπή καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος στην Κέρκυρα, μεγάλης  χρηματικής αξίας



Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος


Συνελήφθησαν προχθες (19.09.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο 16χρονοι ημεδαποί ρομά και ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή, καθώς και ένας 36χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο 16χρονοι ρομά και ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το μεσημέρι στην Κέρκυρα, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες κλοπής καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος μήκους 75 μέτρων και αξίας 16.500 ευρώ, από αγροτική περιοχή στα Βασιλικά Κέρκυρας, τις βραδινές ώρες της 18.09.2013.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το καλώδιο, το πούλησαν σε επιχείρηση εμπορίας πρώτων υλών στην Κέρκυρα, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η ποσότητα  χαλκού, βάρους 50 κιλών περίπου, η οποία προέρχονταν από το κλεμμένο καλώδιο επιστράφηκε στον κάτοχο του.