Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ 39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

IMG_0814.JPGΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις   του 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»  στην Κέρκυρα. Νέοι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να 'ρθουν πιο κοντά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Το Φεστιβάλ ανέδειξε πολύμορφα το σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη» βασισμένο στην εθελοντική δουλειά και προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ.
IMG_0783.JPGΤην κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία ως απόρροια του ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των καπιταλιστών, την εντεινόμενη επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και τη διάλυση στην Παιδεία που φέρνει το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο». Στην ομιλία παρουσιάστηκε ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει το λαό στο προσκήνιο και θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των αναγκών του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο που ζουν και εργάζονται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της.
IMG_0768.JPG
 Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιείχε μουσικοαφηγηματικά αφιερώματα για τα 95χρονα του ΚΚΕ  και στον Μπέρτολτ  Μπρέχτ, Κερκυραϊκούς χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο «Λαοδάμας», μουσικό ροκ,  έντεχνο και ρεμπέτικο πρόγραμμα, επίδειξη yo-yo . Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε με επιτυχία ο παιδότοπος, όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράσταση  κουκλοθέατρου η «Ντενεκεδούπολη», αφήγηση παραμυθιού τα «Τρία μικρά λυκάκια», καθώς και να κατασκευάσουν κούκλες και να ζωγραφίσουν με θέμα «Όλος ο κόσμος μια γειτονιά.

Μεγάλη προσέλευση είχε η έκθεση βιβλίου και η έκθεση ζωγραφικής  με έργα των καλλιτεχνών της  Έρης Χυτήρη και Ναυσικάς Κυριάκη, τα έσοδα των οποίων προσφέρθηκαν για την ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.