Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ !!!

Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος θα αναλάβει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στη θέση του Στέλιου Σταυρίδη, που απομακρύνθηκε στις 18 Αυγούστου.
Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος θα αναλάβει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στη θέση του Στέλιου Σταυρίδη, που απομακρύνθηκε στις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δέχθηκε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την κάλυψη της θέσης από τον κ. Μανιατόπουλο, καθώς επί 14 έτη ήταν ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Διεύθυνση Ενέργειας. Το κύρος που απέκτησε από την εργασία του έκανε όλους τους προέδρους της ΕΕ να επιθυμούν την παραμονή του ως γενικού διευθυντή Ενέργειας.
Η επιλογή της κυβέρνησης και η αποδοχή της τρόικας στην πρότασή της για τον κ. Μανιατόπουλο σχετίζεται με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, που απεδείχθη από όλες τις θέσεις ευθύνης που πέρασε, αλλά και από τη βαθιά εμπειρία του στα...

... γεωπολιτικά, στα θέματα ανταγωνισμού στον χώρο της ενέργειας, τις γνώσεις του στην αγορά καυσίμου και στον χώρο των ακινήτων.

Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, πρόεδρος στο Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ.
Πηγή: Εθνος.gr