Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!!!

Την επ΄ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν ομόφωνα οι σύλλογοι εργαζομένων σε αυτό στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο μετά τη σημερινή γενική τους συνέλευση ως αντίδραση στην ένταξή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Εκτός από την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου η συνέλευση αποφάσισε ακόμα:Την άρση της απόφασης περί διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ σε ανοικτή σύγκρουση με την Κυβέρνηση.

Το συντονισμό της δράσης του Πανεπιστημίου στην ίδια κατεύθυνση, με τα άλλα 7 ΑΕΙ που θίγονται άμεσα, αλλά και με όλους τους φορείς, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 

Την εκπροσώπηση των Συλλόγων των εργαζομένων του Π.Κ. μαζί με τον Πρύτανη στην προγραμματισμένη συνάντηση την Κυριακή 22/9/2013. 

Τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων των τμημάτων των σχολών του ΠΚ, προκειμένου να αποφασίσουν δράσεις συμπαράστασης.

«Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να αντιπαραταχτούμε με κάθε μέσο. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της Εκπαίδευσης, της Εργασίας και της Δημοκρατίας στον τόπο μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας» καταλήγει η ανακοίνωση των συλλόγων.

Πηγή: protothema.gr