Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ....

                    … από την Π.Ο.Ε  Δ.Ο.Υ !!!
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ 24/9/2013, ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΛΑΟ

                                                                  

              ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως είναι πλέον αυτονόητο, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους, τούτη η κυβέρνηση λειτουργεί απροκάλυπτα ως εντολοδόχος ξένων συμφερόντων, όπως αυτά εκφράζονται μέσω  της Τρόικα.
Με πρόφαση μια υποτιθέμενη αναδιάρθρωση τους κράτους,  κάθε μέρα,  προχωρά στην διάλυση της κοινωνίας (παιδεία–υγεία-κοινωνική ασφάλιση–πρόνοια), απολύει μαζικά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, κόβει συντάξεις, κλείνει επιχειρήσεις, επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους, ξεπουλά τον φυσικό μας πλούτο στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πράγματα χιλιοειπωμένα και χιλιοδιατυπωμένα.
Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Κέρκυρας, εκτιμώντας τις τραγικές, για όλους μας, συνέπειες της συνέχισης της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της, (μία μόνο αρνητική ψήφος) αποφάσισε ότι ο μόνος δρόμος πλέον είναι η ανατροπή της απάνθρωπης αυτής πολιτικής αλλά και των εκφραστών της και ζητά από την Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. να προβεί στην προκήρυξη απεργίας διαρκείας.
Όπως ήδη έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, οι μονοήμερες και διήμερες απεργίες-πυροτεχνήματα δεν αποτελούν πλέον όπλο για τους εργαζόμενους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ικανό να ανατρέψει την πολιτική αυτή.
Όποιος συνάδελφος πιστεύει ότι μπορεί να εξαιρεθεί από όσα, με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα,  θα μας συμβούν στο επόμενο διάστημα, είναι τουλάχιστον αφελής. Κλείσιμο υπηρεσιών, απολύσεις, μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες, επιπλέον μείωση μισθών, βίαια υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, διώξεις με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, ένας κατάλογος ατέλειωτος.
Ζητάμε τον άμεσο συντονισμό με άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να οργανωθεί με προσεκτικά και στέρεα βήματα μια τέτοιου μεγέθους κινητοποίηση.
Απαραίτητα επίσης, επικουρικά  στοιχεία για την επιτυχία του αντικειμενικού σκοπού της απεργίας διαρκείας θεωρούμε πως πρέπει να είναι τουλάχιστον:
1)     Η κατάλληλη νομική προετοιμασία ώστε να αποφευχθεί η κήρυξη της απεργίας ως παράνομης
2)    Ο συντονισμός με κλάδους και ενώσεις του ιδιωτικού τομέα, μισθωτών αλλά και αυτοαπασχολούμενων
3)     Η κατάλληλη προώθηση της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά αλλά και εθνικής εμβέλειας, ώστε να γίνει κοινό κτήμα ότι η ανατροπή δεν είναι αίτημα συντεχνιακό-κλαδικό αλλά όρος επιβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας
4)    Η περιφρούρηση της απεργίας με πολυπληθείς ομάδες εργαζομένων αλλά και μέσω των Απεργιακών Επιτροπών
5)     Η συγκρότηση απεργιακού ταμείου για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά,  οικονομικά προβλήματα (πχ. με άνεργο σύζυγο, πολύτεκνοι κλπ). Στο ταμείο αυτό θα μπορούσε να συνεισφερθεί μέρος από τα αποθεματικά  των Ταμείων των κατά τόπους Συλλόγων, μέρος, πιθανώς,  από το Ταμείο  Αλληλοβοήθειας, εισφορές μέσω απεργιακών κουπονιών κλπ. 
6)    Οι παράλληλες δράσεις ώστε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις όσο δυνατόν πιο μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Με ομόφωνη απόφαση της ίδιας Γενικής Συνέλευσης καταδικάζεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο ανδρώθηκε, κυρίως,  λόγω της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής και της εξαθλίωσης του ελληνικού Λαού.

Τέλος, η Συνέλευση,  ομόφωνα, ζητά να γίνουν από την Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ.  οι απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις των καθαριστριών του Υπουργείου μας και να μην επιτραπεί σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού η είσοδος στις Υπηρεσίες μας, όπου εκτός των άλλων  υπάρχουν απόρρητα φορολογικά έγγραφα, τα οποία δεν μπορεί να είναι προσβάσιμα σε ιδιώτες.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
                             Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                             Κέφης Χρήστος