Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ ΣΚΟΥΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ


 Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Παξούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το νησί και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σκούρτης μαζί με το Δήμαρχο Σ. Μπογδάνο και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κάφυρη, επισκέφθηκαν κατ’ αρχή τις λιμνοδεξαμενές.
Ο Δήμαρχος Παξών έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης για να επιλυθεί το υδρευτικό πρόβλημα του νησιού.
Ο Αντιπερειφερειάρχης τόνισε από την πλευρά του ότι στο πλαίσιο του έργου των Φραγμάτων, προβλέπεται η μονάδα αφαλάτωσης των Παξών, που θα επιλύσει το οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί.
Ο κ. Σκούρτης με την ευκαιρία αυτή επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς την τοπική κοινωνία και να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ.
   Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κάφυρης, επισκέφθηκαν το νεότευκτο σύγχρονο σχολικό κέντρο του νησιού και συζήτησαν με το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, Θόδωρο Προβατά.
   Ο κ. Σκούρτης, αφού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το επίπεδο των σχολικών υποδομών του κέντρου, συζήτησε με το Διευθυντή το ενδεχόμενο δημιουργίας αθλητικών υποδομών στο χώρο του σχολικού κέντρου.
   Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, μαζί με το Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Μπογδάνο, τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Κάφυρη και το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Παντελή Κουβά, επισκέφθηκαν το λιμάνι της Αγραπιδιάς στους Αντιπάξους (ΦΩΤΟ).
   Ο Δήμαρχος Παξών επεσήμανε προς τον Αντιπεριφερειάρχη την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης, η οποία εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την κατασκευή ασφαλούς λιμανιού στην Αγραπιδιά, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων αλλά και των ψαράδων της περιοχής.
   Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς το ΥΘΥΝΑΛ για να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης και να εξασφαλισθεί η πραγματοποίηση του έργου, το οποίο όχι μόνο θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και κυρίως στον θαλάσσιο τουρισμό.