Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ;


Αναλαμβάνει υπερυπουργός Οικονομικών ο Λουκάς Παπαδήμος; Οπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, κρατώντας τον καλύτερο και ισχυρότερο ρόλο στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, οποίος εδώ και μήνες λειτουργεί ως σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου.
Σήμερα στη Βουλή έγινε σύσκεψη του πρωθυπουργού, του Γ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Παπαδήμου οι οποίοι συζήτησαν το τελικό σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και τα μέτρα που θα ληφθούν. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν τα εναλλακτικά σχέδια για τη σωτηρία της χώρας. Ενα από αυτά δημοσιεύει το Reuters το οποίο αναφέρει ότι θα γίνει συνεννόηση με τους ιδιώτες επενδυτές να κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν μέχρι το 2014 κι αφού η Ελλάδα πάρει νέα οικονομική βοήθεια. Ετσι και οι επενδυτές δε θα υποστούν κούρεμα και η χώρα δε θα δει να σκάνε τα τοκοχρεολύσια των ετών αυτών.
Ολα πάντως είναι σενάρια επί χάρτου. Εκείνο που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι ο ανασχηματισμός και το μοίρασμα ρόλων σε τεχνοκράτες, φυσικά εξωκοινοβουλευτικούς όπως ο Παπαδήμος, ο Παπαδόπουλος, ο Ράπανος και ο Ταμβακάκης κ.λπ.
Το antinews από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ το 2009 είχε γράψει ότι ο Παπαδήμος προαλείφεται για μεγάλη θέση στην κυβέρνηση. Φαίνεται να ήρθε η ώρα του.
Εκτός κι αν όλα αυτά ανατραπούν από εκλογές καθώς κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν δουν μπροστά τους το νέο Μεσοπρόθεσμο. Θα το ψηφίσουν ή θα πέσει η κυβέρνηση; Κοντός ψαλμός Αλληλούια.
Ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο καθώς,βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, ενώ  η ευρωτράπεζα προειδοποιεί πως θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως collateral εάν η χώρα προχωρήσει σε ήπια αναδιάρθρωση του χρέους.
www.antinews.gr