Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συλλαλητήριο στη «Δωδώνη»


Συλλαλητήριο έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» των Ιωαννίνων έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 11 π.μ. οι κτηνοτρόφοι του νομού, διεκδικώντας καλύτερες τιμές για το προϊόν τους.
Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι θα κάνουν πορεία ώς το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ, όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη. Παράλληλα, οι παραγωγοί συνεχίζουν την κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Αργύρης, τόνισε χθες στο Κοινοβούλιο: «Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι "προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία". Για την Ηπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη"». Και διευκρίνισε: «Αλλωστε γι' αυτό έχει δεσμευθεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πώς ορισμένοι στην ΑΤΕ και το υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του πρωθυπουργού».