Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ;


Ο Βασίλης και η Ελένη είχαν μια υγιή επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Ξυπνούσαν από τις 5 το πρωί, δούλευαν σκληρά έως το απόγευμα και εξασφάλιζαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.
Και ξαφνικά, η οικονομική κρίση και η απαξίωση του κέντρου της Αθήνας κατέστρεψε την επιχείρησή τους και ανέτρεψε τη ζωή τους. Ο Βασίλης και η Ελένη αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το καλοκαίρι την Ελλάδα και να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Αναζητούν ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τα παιδιά τους.
Η Μαρία και ο Νίκος είναι άλλο ένα φιλικό μου ζευγάρι. Στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία η Μαρία, απόφοιτος Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος ο Νίκος, με δική του επιχείρηση. Η ξαφνική απόλυση, λόγω περικοπών, της Μαρίας και οι ακάλυπτες επιταγές στην εταιρεία του Νίκου, τους έφεραν σε απόγνωση. Έξι μήνες στην ανεργία και οι δύο τους, με δύο μικρά παιδιά.
Μόνη διέξοδος η φυγή στο εξωτερικό, αφού ο Νίκος είναι και υπήκοος Γερμανίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το δακρυσμένο και γεμάτο θλίψη πρόσωπο της Μαρίας, όταν εγκατέλειπε το σπίτι της στην Άνω Γλυφάδα. Ξεριζωμός!
Η μετανάστευση είναι πλέον γεγονός στην Ελλάδα.
Κι όμως αυτά τα παιδιά, ακολούθησαν τη σωστή διαδρομή, δεν έκαναν κάπου λάθος. Ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο, πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο, πήραν το πολυπόθητο πτυχίο και ξεκίνησαν τη ζωή τους γεμάτοι όνειρα.
Και ξαφνικά, κάπου στα 40, η ζωή τους ανατράπηκε. Οι πολιτικοί τους έκλεψαν τα όνειρά τους, και αναγκάζονται να ξεριζωθούν.
Τη μετανάστευση την είχα ακούσει ως παιδί στα τραγούδια του Καζαντζίδη. Είχα βέβαια κι εγώ μια θεία στην Αμερική. Όμως, τότε η Ελλάδα είχε καταστραφεί από τις συνέπειες ενός παγκόσμιου πολέμου, ενός εμφύλιου, μιας δικτατορίας...
Τώρα γιατί;
Γιατί σχεδόν άπαντες οι πολιτικοί της μεταπολιτευτικής Ελλάδας έπεσαν με τα μούτρα στη μαρμίτα! Νοιάστηκαν μόνο για την αύξηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, πως θα αποκτήσουν πολυτελείς βίλες και κότερα και ό,τι άλλο επιτάσσει η φούσκα του life style!
Φρόντισαν μάλιστα να τα τακτοποιήσουν και μέσω offshore ή άλλων υπόγειων διαδρομών, ώστε να μην περάσουν το κατώφλι των δικαστικών αιθουσών και ότι αυτό συνεπάγεται...
Αυτοί λοιπόν που μας έκλεψαν τα όνειρά μας θα μείνουν για πάντα ατιμώρητοι;
Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Υ.Γ. Για τους φίλους που χάνουμε
ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR