Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ....

...Κέρκυρας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Στην αποψινή ανάρτηση η επίσκεψη της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ από τον 
Nikola Souris

Στην Κέρκυρα βρίσκεται η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλλογιάννη για την ημερίδα τουρισμού της ΝΟΔΕ. Το πρωί συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας. 
Η κ. Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ, πρ. βουλευτή Κεφαλονιάς Πέτρο Αλεβιζάτο, τον πρόεδρο Κώστα Σπίνουλα και τα μέλη της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή. 
Υποδομές, τουριστική προβολή και φροντίδα των μνημείων τα αιτήματα του Δήμου Κέρκυρας
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της Κέρκυρας, ενώ έθεσε σειρά ζητημάτων στην κ. Κεφαλογιάννη, ζητώντας τη στήριξή της.
«Δυστυχώς ο τουρισμός αποτελεί μονοκαλλιέργεια για την Κέρκυρα, είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε μεγάλο βάρος στη διατήρηση και ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τον τόπο μας», είπε ο κ. Τρεπεκλής. 
Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος για την προβολή του νομού και κυρίως στην Βρετανική αγορά. 
Αναφερόμενος δε στις δύο πύλες εισόδου της Κέρκυρας, το αεροδρόμιο και το λιμάνι, επανέλαβε την πάγια θέση του για συνεχή βελτίωση των υποδομών και απόδοση μέρους των εσόδων που εισπράττονται στον Δήμο Κέρκυρας. 
Αναφέρθηκε επίσης στο διάλογο που έχει αναπτύξει με το Υπουργείο Πολιτισμού για τα θέματα του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης, τα φρούρια και τα ιστορικά μνημεία «που καθιστούν την Κέρκυρα πόλο έλξης τουριστών και πρέπει να τύχουν άμεσης φροντίδας από την πολιτεία», όπως τόνισε
Η κ. Κεφαλογιάννη από την πλευρά της υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής της στο Δημαρχείο Κέρκυρας είχε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή ημερίδας τουρισμού, δέσμευση που τήρησε και τόνισε ότι η εικόνα της Κέρκυρας έχει βελτιωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.
«Ήρθαμε όχι για να επισκεφθούμε την Κέρκυρα και να κάνουμε εθιμοτυπικές συναντήσεις αλλά για να φτιάξουμε, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους τοπικούς φορείς, το πρόγραμμά μας για τον τουρισμό», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ. 
Τόσο η κ. Κεφαλογιάννη όσο και ο κ. Αλεβιζάτος δεσμεύτηκαν για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας από την πλευρά τους στον Δήμο Κέρκυρας για τα θέματα τουρισμού και προβολής. 
Ο σχεδιασμός για τον τουρισμό της ΠΙΝ
Κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, εκτός του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Σκούρτη (αρμόδιου για τα θέματα τουρισμού της ΠΙΝ) παρών ήταν και ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού της ΝΔ Αν. Λιάσκος. 
Ο κ. Σπύρου παρουσίασε το χάρτη των έργων που άμεσα ή έμμεσα αφορούν στον Τουρισμό, ενώ εξήγησε στην κ. Κεφαλογιάννη ότι βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και εγρήγορση, καθώς αρκετά από αυτά έχουν καθυστερήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή σκοντάφτουν στην ανεπάρκεια των μελετών.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι: «Ο κεντρικός σχεδιασμός μας για τον Τουρισμό, είπε ο Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να γίνει ερήμην των φορέων και επιχειρηματιών του Τουρισμού ούτε να μη λάβει υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση.
Δεν μπορούμε, να αγνοήσουμε ότι έχουμε ένα χωροταξικό σχεδιασμό – «μπούσουλα» για τις δράσεις μας, ένα δομημένο περιβάλλον και μια φύση που δεν πρέπει να την καταστρέφουμε, γιατί εκεί στηρίζεται και η επιλογή των επισκεπτών μας». 
Ο κ. Σπύρου τόνισε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή πλεύσης, δηλαδή μεταξύ άλλων «Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η φιλοξενία, η εγρήγορση και ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών, στηρίζονται στους ανθρώπους που υπηρετούν τον Τουρισμό και που πρέπει να κατανοήσουν ότι ο εφησυχασμός μας οδηγεί σε στασιμότητα και αδιέξοδα.
...Η έλλειψη επαγγελματισμού, απαξιώνει τα νησιά μας, η αδυναμία να διακρίνουμε ότι οι καιροί άλλαξαν και οι φτηνοί προορισμοί είναι σε πρώτη προτίμηση εξαιτίας και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, μας οδηγεί σε δράσεις που απέχουν από την προσδοκία μας».
Κατέληξε δε: «Θεωρώ, ότι πρέπει να διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες του Τουρισμού, με μείωση του Φ.Π.Α., τους επισκέπτες με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, με τη δρομολόγηση πλοίων αλλά και αερομεταφορών, όπως και των υδροπλάνων, να απευθυνθούμε και πέρα από τις παραδοσιακές αγορές και να εκμεταλλευτούμε, επιτέλους, εκτός του φυσικού πλούτου, ό,τι μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, τον Πολιτισμό μας και τα Μνημεία μας».
ΠΗΓΗ:CORFU PRESS.COM