Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


 Στο Υπουργείο Παιδείας και ο Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Λευκάδας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα έχει συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, προκειμένου να της αιτήσει την ανάκληση της απόφασης κατάργησης των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

   Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί και, εκτός του Περιφερειάρχη, θα συμμετάσχουν ο βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θοδωρής Βερύκιος, θα μεταβεί την προσεχή Παρασκευή 20 Μαΐου στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

   «Οι αγώνες χρόνων όλων των Λευκαδίων για την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής όχι μόνο δε δικαιώνονται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, «αλλά στην πράξη απαξιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.
    Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να πετυχαίνουμε. Αυτό θα πράξουμε και τώρα! Όλοι μαζί οι κάτοικοι και οι φορείς του Νομού μας και της Περιφέρειας πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση αυτής της άδικης απόφασης του Υπουργείου», είπε ο κ. Βερύκιος και πρόσθεσε: «Ταυτοχρόνως θα ζητήσουμε την αναβάθμιση και επέκταση του Ιονίου Πανεπιστημίου και όχι τη συρρίκνωσή του.
   Η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά χρειάζονται τα Τ.Ε.Ι. για λόγους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Η κατάργηση ή η υποβάθμισή τους πλήττει καίρια την δυναμική που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και γίνεται ταφόπλακα της εκπαιδευτικής αποκέντρωσης. Η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι διαχείριση αριθμών», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας. 
                                                                               Nikola Souris