Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ !

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για να μη βρεθεί η χώρα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός ενημερώνοντας τον για την Οικονομία αλλά και τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Γ. Παπανδρέου, επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε καλή ρεαλιστική, αποτελεσματική, αναπτυξιακή, δίκαιη και καινοτόμα πρόταση από κόμματα και φορείς. Αρκεί, τόνισε, τέτοιες προτάσεις, να έχουν ένα αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα μας.
Συμμέτοχοι στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.
Αυτό, που αποδείξαμε σε ένα χρόνο, τόνισε ο Πρωθυπουργός, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί και ότι παρά τις όποιες προφητείες οι θυσίες έχουν πιάσει τόπο.
«Έχουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο πιάσει πολύ δύσκολους στόχους και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε» πρόσθεσε επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα «να παραμείνουμε συμμέτοχοι στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε».
«Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν»
Νωρίτερα,  το μεγάλο διακύβευμα της κοινωνικής συνοχής, πρόταξε ,στον Πρωθυπουργό o Κάρολος Παπούλιας,  επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα ασθενή κοινωνικά στρώματα, χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

«Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να το λάβει υπ όψιν του στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν.
Απαντώντας ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι θα ενταχθούν όλες οι δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις που υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και παράλληλα να επιτευχθεί ανάπτυξη και προστασία των πιο αδύναμων, που πράγματι, όπως ανέφερε αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
«Η προσπάθεια μας, είναι να αποφύγουμε το φάσμα της χρεοκοπίας το οποίο θα χτυπήσει πρώτα απ΄ολα και κύρια τους αδύναμους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε στον Κάρολο Πάπουλια ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα, μία πολύ δύσκολη συγκυρία σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, επιδιώκει την εθνική συνεννόηση.
Όπως του ανέφερε, διαπίστωσε ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος σε παρά πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές ,δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλο πρόβλημα που είναι τα ελλείματα και το χρέος.
«Αν δεν κάνουμε αυτό, η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ σύντομα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων» προειδοποίησε.
Πηγή: ΝΕΤ FM - www.ert.gr
Επιμέλεια: Α.Πασχαλινού