Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΖΗΤΑ ...

ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τα φράγματα!

    Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
Μιχάλη Χρυσοχοïδη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ζητεί συνάντηση στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητηθεί το έργο υδροδότησης Κέρκυρας και Παξών. 
    Η επιστολή αυτή κοινοποιείται και στον Υφυπουργό...
... Θάνο Μωραϊτη, την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ, Γεωργία Ζεμπελιάδου, Βουλευτές Κέρκυρας, Αγγελική Γκερέκου,  Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Δήμαρχο Κέρκυρας, Ιωάννη Τρεπεκλή, Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Μπογδάνο και Πρόεδρο Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, Νίκο Σπίγγο, τους οποίους ο κ. Περιφερειάρχης ζητεί να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή.   

Η Επιστολή
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Το έργο ύδρευσης Κέρκυρας και Παξών, μετά από τις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί, βρίσκεται – πλέον – σε οριακό σημείο.
   Μετά από συνεννόηση που είχα μαζί σας, θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να γίνει, την προσεχή Τετάρτη (21 Δεκεμβρίου ή Πέμπτη 22/12), συνάντηση στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους της Κέρκυρας και των Παξών, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις και να υπάρξει μια ενιαία θέση.
   Στη συνάντηση αυτή προτείνω, εκτός της δικής σας παρουσίας και των αρμοδίων του Υπουργείου που εμπλέκονται με το θέμα, να συμμετέχουν οι βουλευτές της Κέρκυρας, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Παξών, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ και εγώ, ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
 Κύριε Υπουργέ,
 Το αίσθημα που επικρατεί στην κοινωνία της Κέρκυρας και των Παξών είναι ότι εμπαιζόμαστε και ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία, σε βάρος του έργου, αφού οι ημερομηνίες που κατά καιρούς έχουν δοθεί μεταφέρονται, κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητα.