Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"ΚΟΥΡΕΜΑ":ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ η επιτυχημένη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (Pics+ Vids)
Πρώτο θέμα στα ρεπορτάζ και στις ανταποκρίσεις των περισσότερων διεθνών πρακτορείων και Μέσων Ενημέρωσης είναι  η επιτυχημένη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Το πρακτορείο Reuters  ήταν αυτό που πρώτο μετέδωσε την είδηση ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 85%, για τίτλους που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο, επικαλούμενο τόσο Έλληνα αξιωματούχο, όσο και παράγοντες της αγοράς.

Σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρονται δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που - υπό καθεστώς ανωνυμίας - υποστήριξε ότι η αποδοχή της προσφοράς για το κούρεμα του ελληνικού χρέους βρισκόταν στο 95% περίπου 60 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ενώ συνέχιζαν να καταγράφονται νέες θετικές αντιδράσεις.

Έτσι  παρόμοιες ανώνυμες διαρροές στο Reuters έφερναν τη συμμετοχή στο 85% (Reuters) ή και το 90% (CNBC).
Ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα μετέδιδε το αμερικανικό δίκτυο CNBC, που έκανε λόγο για συμμετοχή της τάξης ακόμη και του 90%.
Για επιτυχημένη διαδικασία έκανε λόγο στο ρεπορτάζ του και το βρετανικόΒΒC, το οποίο μάλιστα έκανε και αναφορά σε προηγούμενη δήλωση του επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα ότι βλέπει πολύ μεγάλη επιτυχία στην όλη διαδικασία.



Τα Μέσα έδιναν μεν διαφορετικές εκτιμήσεις για την τελική συμμετοχή – εκτιμήσεις που κυμαίνονταν από το 60% Βloomberg, το 75% που μετέδιδε στην ηλεκτρονική της σελίδα η αμερικανική Wall Street Journal,  έως το 90% του CNBC.
Newsit.gr